Un medic din Iași face naveta sute de kilometri pentru a salva vieți

luni, 16 august 2021, 07:17
2 MIN
 Un medic din Iași face naveta sute de kilometri pentru a salva vieți

După terminarea rezidențiatului în specialitatea medicină de urgență a venit inițial la Botoșani doar pentru a asigura gărzile, mai apoi s-a angajat la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) pe perioadă determinată, iar recent a participat la concurs și a decis să rămână la Botoșani. În tot acest timp a făcut naveta de la Iași. 

Medicul care a ales Botoșaniul

Este povestea medicului Dănuț Panaitescu care este printre puținii specialiști care aleg Botoșaniul după terminarea rezidențiatului.

A studiat în Iași, acolo unde locuiește de ani buni. Mărturisește pentru Botoșăneanul că după terminarea rezidențiatului a avut mai multe opțiuni. A decis într-un final să vină la Botoșani.

 Iar unul dintre motive este faptul că soția sa este originară din județul lui Eminescu. Și intenționează și ea să se angajeze în următorul an, la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Mavromati.

„Am avut mai multe variante, practic aș fi putut merge în orice spital județean din regiunea de Nord -Est sau chiar din țară pentru că pe specialitatea aceasta de medicină de urgență este un deficit mare în toată țara, făcând excepție centrele universitare. Acolo nu este așa mare deficitul pentru că sunt și mulți medici rezidenți”,Momentan, medicul Dănuț Panaitescu face naveta pe „celebrul” drum Botoșani – Târgu Frumos. În curând însă se va muta într-o locuință ANL fiind pe lista celor șase medici care au solicitat acest lucru.

"Într-adevăr e obositor, dar acum am văzut că se lucrează la infrastructura, au început lucrările la Botoșani – Târgu Frumos. Curând o să ne mutăm într-un apartament, într-un bloc nou oferit de Consiliul Județean", a spus medicul.

Primit cu brațele deschise

Este mulțumit de echipa cu care lucrează și susține că s-a adaptat foarte ușor. Face și câteva gărzi pe echipajul SMURD.

"E o echipă bună cu care se poate lucra și colabora foarte bine, mă refer nu numai la colegii din Unitatea de Primiri Urgențe ci și la personalul de pe secțiile spitalelor. Eu personal am fost primit cu brațele deschise și m-am adaptat foarte ușor”, a mai precizat Dănuț Panaitescu, medic UPU-SMURD.

Mai mult, pe botosaneanul.ro

Comentarii