Un nou necaz pe capul lui Chirica. Chemat la DIICOT în loc să taie panglica la Esports

miercuri, 14 iunie 2023, 09:25
2 MIN

În perioada următoare Chirica urmează sa fie trimis din nou în judecată într-un dosar mai vechi. Potrivit surselor ZDI, Mihai Chirica a fost chemat la DIICOT pentru a i se comunica o nouă încadrare juridică în dosarul deschis de procurori în 2019, cu privire la mai multe construcții din Iași. În acest dosar (VEZI AICI), ultimele audieri au fost în luna decembrie 2022, la momentul în care procurorii au extins cercetările și în cazul altor proiecte imobiliare față de cele pe care le-au anchetat inițial.

 Chirica a venit la DIICOT însoțit de avocatul său. La această oră ar fi trebuit să fie, potrivit agendei, la deschiderea oficială a competiției Esports Summit Iasi 2023.

De asemenea, în fata sediului DIICOT u manifestat și un grup de membri USR cu pancarde cu inscripții precum „Câte vile, atâtea dosare penale”.

La sediul DIICOT mai sunt așteptați Cristina Oțeleanu șefa Direcției Juridice, Alexandru Mustiata arhitect șef.

 

Chirica a stat doar 30 de minute la DIICOT. Acestuia i-a fost citit materialul de urmărire penală. Primarul nu a avut curaj sa iasă prin ușa din față, și a preferat să plece prin spate.

În jurul orei 12 și-a făcut apariția arhitectul Alexandru Mustiață:

Cristina Oțeleanu, șefa Direcției Juridice, este așteptată la ora 14.

UPDATE: Reacția primarului Mihai Chirica

Astăzi, la ora 10:00, primarul Mihai Chirica a fost invitat la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi pentru a oferi declaraţii într-un vechi dosar deschis de un fost procuror al Direcţiei. Audierea a durat în jur de jumătate de oră, după care edilul şi-a reluat programul obişnuit.

„Am fost invitat într-o manieră civilizată să ofer unele lămuriri legate de un subiect mai vechi deschis de un fost procuror. Sunt deschis să ofer orice informaţii pentru orice instituţie, am încredere în aceste instituţii şi sunt convins că aceste lucruri vor trece cel puţin în ceea ce mă priveşte într-o manieră corectă şi fără să am de suferit.

Sunt primar al Municipiului Iaşi de peste 8 ani, calitate în care sunt semnatarul a peste 640.000 de documente şi am în spate un aparat administrativ constituit conform legii, al doilea ca mărime din România, care trebuie să îşi facă datoria, cum şi celelalte instituţii ale statului au oameni care trebuie să îşi facă datoria în mod responsabil şi corect faţă de instituţie şi faţă de legile ţării”, a declarat primarul Mihai Chirica.

CITEȘTE ȘI: De ce este Mihai Chirica cel mai ”penal” primar de oraş mare? Iată întreaga panoplie a dosarelor! În ce stadiu se află fiecare?

Comentarii