Un nou partid pentru Dragomir Tomașeschi: cel al Dianei Șoșoacă

sâmbătă, 14 octombrie 2023, 19:49
2 MIN
 Un nou partid pentru Dragomir Tomașeschi: cel al Dianei Șoșoacă

Venirea Dianei Șoșoacă la Iași, vineri după-amiază, a fost pusă în umbră de o altă sosire intempestivă – a președintelui PNL, însoțit de miniștrii Dezvoltării și Mediului, care a și organizat o conferință de presă peste cea anunțată anterior de senatoarea de Iași. 

La aceasta din urmă, a surprins prezența lui Dragomir Tomașeschi alături de Diana Șoșoacă. Deși era cunoscut ca membru al AUR Iași, Tomașeschi a fost prezentat drept președintele Organizației Județene a SOS România, partidul înființat de Diana Iovanovici-Șoșoacă.

„M-am hotărât să muncesc și să lucrez la acest partid. Intenționăm să instaurăm legea și legalitatea în Primăria Iași și în Consiliul Județean. Am experiență politică și administrativă și sunt determinat să le arăt locuitorilor din Iași că se poate face politică în mod corect, cinstit, cu legea în mână”, a declarat Dragomir Tomașeschi. Diana Șoșoacă i-a mulțumit „din suflet că a venit în SOS România și că a acceptat o funcție foarte grea, pentru că Iașul este foarte important”.

De profesie avocat, Dragomir Tomașeschi a intrat de mai mulți ani în politică. Din rândurile PDL, el a îndeplinit funcția de prefect de la sfârșitul anului 2009 până în mai 2012. Ulterior, a ajuns în PNL, unde a contestat intrarea Iuliei Scântei (acum judecătoare la Curtea Constituțională) direct pe prima poziție de pe lista candidaților la Senat în 2016.

La alegerile din 2020 îl regăsim în fruntea Partidului Împreună pentru Moldova, din partea căruia a candidat la președinția Consiliului Județean. În ultima vreme a fost prezent în filiala AUR Iași, pentru ca la sfârșitul acestei săptămâni să apară la SOS România.

„Am simțit nevoia să vorbesc din nou politic pentru că lucrurile nu sunt în regulă nici la Primăria Iași, nici în Consiliul Județean. După mine, ambele instituții sunt blocate”, ne-a spus Dragomir Tomașeschi, amintind „duratele nepermis de mari” înregistrate la Municipalitatea ieșeană și numeroasele procese deschise de cetățeni pentru nerezolvarea cererilor lor.

Cât privește noul partid, „am ales-o pe doamna Șoșoacă pentru că este cea mai inteligentă voce politică din opoziție care spune lucrurilor pe nume”, dar și pentru că face parte din aceeași breaslă, cea a avocaților, ne-a mai spus Dragomir Tomașeschi.

Comentarii