Un scandalagiu din Rădeni a scăpat cu o simplă amendă după ce a băgat spaima în tot satul

joi, 20 aprilie 2023, 01:50
3 MIN
 Un scandalagiu din Rădeni a scăpat cu o simplă amendă după ce a băgat spaima în tot satul

Un scandalagiu din Rădeni a scăpat cu o simplă amendă după ce a băgat spaima în tot satul. Decizia judecătorilor a fost contestată de procurori, Curtea de Apel urmând să decidă care va fi pedeapsa finală.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătorie l-au trimis în judecată pe Ciprian Atanasiu pentru fapte comise pe parcursul a cinci luni. Prima dintre ele s-a petrecut la începutul lunii octombrie 2021. Aflat în stare de ebrietate, Atanasiu a mers la un magazin sătesc și a cerut țigări la bucată. A fost refuzat. A plecat nervos, dar s-a întors după câteva minute, înarmat cu un topor și o bărdiță. A intrat în curtea magazinului, a aruncat bărdița pe jos și a intrat în forță în magazin, cu toporul. Administratorul nu s-a pierdut cu firea, ci l-a împroșcat cu un spray lacrimogen, determinându-l să plece în grabă.

În aceeași perioadă, a cunoscut o fată care locuia în casa unei surori, plecată la muncă în străinătate de mai mulți ani. Cei doi au început o legătură, care a degenerat însă rapid. Pe fondul consumului de alcool, bărbatul și-a agresat în mai multe rânduri concubina. Tânăra era beneficiara unor măsuri de protecție asigurate de către Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului, dar nu i-a sesizat pe lucrătorii acesteia cu privire la cele întâmplate și nici nu a anunțat poliția, motivând că „ținea la el”. Singura modalitate găsită de fată pentru a controla ieșirile violente ale lui Atanasiu era să-și provoace singură tăieturi pe brațe. A scăpat temporar de el în ianuarie 2022, când bărbatul a plecat la muncă în străinătate. S-a întors însă în martie și a luat-o de la capăt. În perioada 16-19 martie, și-a agresat iubita de patru ori. Într-un rând, fata a reușit să scape sărind pe o fereastră, în curte. Altă dată, a pălmuit-o de mai multe ori, oprindu-se doar când fata a început să spargă pahare și să se taie pe mâini. Bărbatul s-a liniștit și a plecat la băut. S-a întors acasă beat și a reînceput să-și lovească iubita. Tânăra a încercat să sune la 112, dar Atanasiu i-a smuls telefonul din mână. Tânăra a reușit să fugă la niște vecini. Bărbatul s-a luat după ea, înarmat cu toporul, distrugând cerdacul de lemn al casei vecinilor și spărgând unul dintre geamuri.

De această dată, cazul a intrat în atenția polițiștilor și procurorilor. După nici trei săptămâni, Atanasiu a fost trimis în judecată pentru distrugere, două infracțiuni de amenințare, două infracțiuni de violare de domiciliu și violență în familie în formă continuată. Toți cei implicați și-au retras plângerile penale, astfel încât bărbatul nu a mai putut fi condamnat decât pentru ultima faptă. Avea antecedente penale, dar faptele datau din 2004 și 2010 și nu au mai fost luate în calcul. Magistrații Judecătoriei s-au dovedit îngăduitori. Atanasiu a fost condamnat la 170 de zile de închisoare și o amendă penală de .6000 lei, corespunzătoare unui număr de 150 de zile-amendă. Nu va ajunge însă după gratii, întrucât cele 170 de zile de detenție au fost considerate ca executate, pe parcursul arestului preventiv. Curtea de Apel a preluat ieri dosarul. La primul termen, a fost dispusă amânarea dezbaterilor, pentru ca Atanasiu să fie chemat în fața instanței cu un mandat de aducere.

Comentarii