Un şofer care avea dureri în piept a fost dus de poliţişti la Urgenţe. Analizele de sânge au arătat că va avea probleme serioase

miercuri, 26 aprilie 2023, 01:50
2 MIN
 Un şofer care avea dureri în piept a fost dus de poliţişti la Urgenţe. Analizele de sânge au arătat că va avea probleme serioase

Poliţiştii de Frontieră au oprit autoturismul condus de un sătean din Comarna. Serviabili, l-au transportat la spital, pentru că şoferul se simțea rău, dar nu înainte de a-i testa alcoolemia. Şoferul a ajuns până la urmă în faţa judecătorilor.

Incidentul s-a petrecut în seara zilei de 22 octombrie 2019, când o patrulă a Poliţiei de Frontieră l-a oprit pe Petru D. în satul Osoi, pe DN 28. Întrebat dacă a băut, şoferul a precizat că în cursul zilei băuse aproximativ 750 ml de vin roşu. După câteva ceasuri, în jurul orei 21.15, a început să simtă dureri în zona pieptului şi dificultăţi în respiraţie. S-a hotărât să meargă la un spital, aşa că a urcat la volan. Autenticitatea poveştii prezentate de şofer era întărită de faptul că era îmbrăcat doar în pijamale. Poliţiştii l-au condus întâi la Serviciul Rutier, apoi la Spitalul de Neurochirurgie, pentru stabilirea alcoolemiei. Aceasta s-a ridicat la 1,13‰ alcool pur în sânge. Teoretic, în momentul opririi, alcoolemia se cifra la 1,37‰ în sânge. După prelevarea probelor, Petru D. a acuzat din nou dureri în piept, aşa că a fost dus de poliţişti la UPU „Sf. Spiridon”. I s-au făcut investigaţii şi i s-a prescris un tratament medicamentos, dar nu a necesitat internare.

Pe numele lui Petru D. a fost întocmit un dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului, cazul fiind prezentat spre analiză Judecătoriei din Răducăneni. Magistraţii nu au acceptat drept scuză faptul că şoferul se simţea rău. Dimpotrivă, ei au apreciat că Petru D. pusese şi mai mult în pericol partenerii de trafic urcându-se la volan fără a se simţi bine. El ar fi trebuit să solicite intervenţia unei ambulanţe. Totuşi, judecătorii au luat în calcul vârsta de 67 de ani a şoferului, ca şi faptul că se afla la prima abatere de la lege. În sarcina lui Petru D. a fost stabilită o pedeapsă de 10 luni de închisoare, a cărei executare a fost însă amânată pe parcursul unui termen de încercare de doi ani. Sentinţa Judecătoriei Răducăneni nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Comentarii