Un şofer fără permis s-a ascuns cu maşina după un bloc. A crezut că a scăpat, dar poliţiştii l-au prins după 200 de metri

miercuri, 24 ianuarie 2024, 02:50
2 MIN
 Un şofer fără permis s-a ascuns cu maşina după un bloc. A crezut că a scăpat, dar poliţiştii l-au prins după 200 de metri

Pentru a scăpa de poliţişti, un şofer improvizat s-a ascuns printre blocuri, până când a crezut că oamenii legii plecaseră. Aşa s-a şi întâmplat, dar tot s-a întâlnit cu ei în drum spre casă.

Deşi nu avea permis, Alexandru Florea îşi cumpărase în iunie 2020 un autoturism de la un consătean din Gropniţa, contra sumei de 1.000 de lei. Florea nu avea permis, dar a crezut probabil că nu are ce să i se întâmple prin sat. În seara zilei de 25 iunie, a plecat la plimbare cu maşina. După aproximativ 3 km, a ajuns la o prietenă şi a mers cu aceasta la cumpărături. Ulterior, a mers mai departe, până la Movileni, unde a parcat în dreptul unui magazin. A intrat pentru câteva cumpărături. La ieşire, a observat un echipaj de poliţie. Pentru a nu fi oprit, a întors autoturismul şi a intrat în spatele blocului. A aşteptat 10-15 minute, iar apoi a ieşit de după bloc, pentru a se îndrepta spre casă. Nu a apucat să meargă însă mai mult de 200 de metri, când a fost oprit tocmai de poliţiştii de care crezuse că a scăpat.

Florea a fost trimis în judecată pentru conducere fără permis. Judecătorii au reţinut în favoarea sa lipsa antecedentelor penale, ca faptul că incidentul se petrecuse la o oră târzie, pe un drum judeţean, deci în condiţii de trafic redus. Bărbatul a fost condamnat la 9 luni de închisoare, dar cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Sentinţa Judecătoriei nu este definitivă. 

Comentarii