Un specialist în importanţa pelerinajelor, invitat la dialog la Mitropolie

marți, 13 septembrie 2022, 01:50
2 MIN
 Un specialist în importanţa pelerinajelor, invitat la dialog la Mitropolie

Sociologul Mirel Bănică, cercetători ştiinţific la Institutul de Istoria Religiilor al Academiei Române, cunoscut în special pentru lucrările sale din domeniul pelerinajelor din România, va fi prezent miercuri, 14 septembrie, de la ora 18.00, în Sala „Iustin Moisescu” din cadrul Ansamblului Mitropolitan din Iaşi, la al treilea eveniment din seria de întâlniri desfăşurate sub genericul „Ne vedem la Mitropolie”. 

Întâlnirea se desfăşoară sub titlul „Aspecte ale modernităţii şi secularizării în învăţătura Sfântului Paisie Aghioritul şi filosofia lui Chantal Delsol”, este organizată de Sectorul de Misiune al Arhiepiscopiei Iaşilor, şi va fi moderată de către pr. Mihai Zvorăşte, inspector eparhial în cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iaşilor.

„Conferinţa susţinută de domnul Mirel Bănică se înscrie în seria evenimentelelor cultural-misionare în contextul anului omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinului. Abordând perspectiva unui sfânt contemporan, Sfântul Paisie Aghioritul, referitoare la modernitate şi secularizare, conferenţiarul exprimă faptul că valorile vieţii creştine nu intră în contradicţie cu cerinţele unei vieţi moderne, ci sunt compatibile şi complementare, punctul de convergenţă fiind capacitatea omului de a înţelege demnitatea umană în raport şi relaţie personală cu Dumnezeu”, au precizat reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Mirel Bănică este doctor în ştiinţe politice al Universităţii din Geneva (2004). Între anii 2005 şi 2008 a efectuat stagii de cercetare şi practică profesională la Universitatea Laval (Canada) şi la École des Hautes Études en Sciences Sociales din Paris.

Acest eveniment este al treilea dintr-o serie de întâlniri organizate sub genericul „Ne vedem la Mitropolie”, care vor cuprinde, pe lângă lansări de carte şi conferinţe, concerte, proiecţii de film sau expoziţii, al căror specific să fie rezumat prin „prelegeri”, „dialoguri”, „comuniune”, conform organizatorilor. Intrarea la eveniment va fi liberă în limita locurilor disponibile. 

Comentarii