De Business

Punem punctul pe știi

Un tânăr antreprenor face milioane de euro din reţetele bunicii

sâmbătă, 10 februarie 2024, 12:37
1 MIN
 Un tânăr antreprenor face milioane de euro din reţetele bunicii

Cristian Chiţu este un tânăr antreprenor care s-a încăpăţânat să le demonstreze tuturor că dacă perseverezi în visul tău poţi să reuşeşti. A primit de-a lungul timpului de multe ori a fost sfătuit să renunţe la afacere şi să se angajeze într-o corporaţie pe bani frumoşi, ca să scape de stres, dar nu s-a lăsat influenţat. Inspirat de gustul din copilărie al reţetelor preparate de bunica, tânărul şi-a pus în minte să deschidă o patiserie.

Pentru că nu dispunea de resursele financiare necsare s-a împrumutat la bancă de 15.000 de euro pentru a amenaja locaţia şi şi-a găsit un partener care a contribuit cu aparatura şi know-how-ul unui astfel de business. Din aproape în aproape, cu victorii mai mici sau mai mari, din greşeală în greşeală a învăţat că succesul nu vine peste noapte, ci trebuie clădit pas cu pas.

“Cei puţini care ajung în vârf din prima la fel de uşor cad”, mărturiseşte Cristi. După 13 ani de muncă poate spune că da, a reuşit să dezvolte o afacere de succes, care a ajuns acum la o cifră de afaceri de două milioane de euro, 7 locaţii şi un sistem de francizare bine pus la punct, care, desigur, încă îl mai costă nopţi nedormite sau weekend-uri lucrate. Este oricum genul de antreprenor creativ şi activ, care încearcă mereu să vină cu proiecte unice.

Cel mai nou dintre ele este o Academia de Patiserie, în care oferă cursuri gratuite, menite să ofere o şansă celor ce doresc să înveţe o meserie, dar din diferite motive sau circumstanţe nu au reuşit.

SURSA: antena3.ro

 

Comentarii