Liberalii fac numiri de şefi de parcă şi-ar fi propus să scandalizeze opinia publică

Un tânăr fără nicio experienţă, uns ieri pe noua funcţie de manager public al judeţului

vineri, 22 ianuarie 2021, 02:50
2 MIN
 Un tânăr fără nicio experienţă, uns ieri pe noua funcţie de manager public al judeţului

Andrei Cazacu este absolvent al unei facultăţi de ştiinţe politice la o universitate privată, şi al unui master tot acolo, intitulat "Psihologie politică şi leadership". Experienţa sa în Administraţie locală este efectiv zero. „Iaşul are nevoie de oameni proaspeţi, cu viziune", a argumentat el numirea. Costel Alexe, cel care l-a desemnat, nu a făcut nicio declaraţie.

 

Tânărul Andrei Cazacu a preluat ieri funcţia de manager public al judeţului. Este primul administrator public numit la Consiliul Judeţean Iaşi, această poziţie fiind prevăzută de Codul administrativ intrat în vigoare în a doua parte a anului 2019. Codul precizează şi că instalarea în funcţie se face doar printr-o dispoziţie a preşedintelui CJ, iar contractul se încheie odată cu finalizarea mandatului celui care l-a numit. În cursul dimineţii de ieri, Cazacu ne-a declarat că va anunţa oficial ce atribuţii va avea.

Ulterior, pe pagina de internet a Consiliului Judeţean, a apărut o notă informativă care precizează că rolul său va fi „să coordoneze implementarea strategiei de dezvoltare a judeţului Iaşi. Astfel, va urmări punerea în aplicare a proiectelor de hotărâre adoptate de plenul CJ, dar şi propunerea de măsuri şi soluţii de îmbunătăţire a modului de funcţionare a aparatului administrativ”. „Iaşul are nevoie de oameni proaspeţi, cu viziune, cu energie şi determinare pentru a putea implementa într-un ritm cât mai accelerat programele locale”, a întărit el prezenţa sa la vârful CJ. Potrivit legii, în baza unui contract de management, administratorul public poate îndeplini atribuţii de coordonare a unor compartimente ale aparatului de specialitate sau a serviciilor publice de interes judeţean.

Andrei Cazacu este de loc din judeţul vecin Neamţ. El a absolvit în 2010 cursurile Facultăţii de Ştiinţe Politice şi Administrative a Universităţii „Petre Andrei” şi un master la aceeaşi instituţie de învăţământ în Psihologie politică şi leadership în administraţie.

Potrivit CV-ului, şi-a început cariera ca inspector la Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Iaşi, de unde în februarie 2014, după schisma USL, a plecat la Camera Deputaţilor. A fost consultant parlamentar până la sfârşitul anului trecut. Din noiembrie 2019 a fost consilierul ministrului Mediului, respectiv al lui Costel Alexe, până la plecarea acestuia la CJ Iaşi. Apoi, timp de o lună, a fost secretar de stat la acelaşi minister, după care, timp de încă o lună, director al Administraţiei Fondului de Mediu. A demisionat de la AFM săptămâna trecută.

L-am întrebat pe preşedintele CJ ce îl califică pe Andrei Cazacu pentru această funcţie, dat fiind că în CV-ul acestuia nu figurează nicio activitate în acest domeniu. Însă Costel Alexe nu ne-a răspuns nici de data asta. În schimb, noul său administrator public ne-a asigurat că în scurt timp va fi asigurată o comunicare mai eficientă cu mass-media.

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii