Un tânăr întors din Italia a plătit cu vârf şi îndesat pentru 2 grame de cannabis

miercuri, 03 august 2022, 01:50
2 MIN
 Un tânăr întors din Italia a plătit cu vârf şi îndesat pentru 2 grame de cannabis

Un tânăr a ajuns să-şi plătească viciul cu de aproape 20 de ori mai mult decât preţul pieţei. Trei doze de cannabis l-au costat în cele din urmă 5.800 de lei, după ce s-a întâlnit cu poliţiştii şi apoi cu judecătorii.

La sfârşitul lunii august 2019, poliţiştii supravegheau un bloc din Iaşi, având informaţii că unul dintre locatari urma să vândă o cantitate de droguri. La ora 17.15, în bloc a intrat un tânăr, care a coborât după 20 de minute, afişând un comportament suspect şi părând a se afla într-o stare euforică. Poliţiştii l-au oprit şi l-au legitimat, după care l-au luat la întrebări. Tânărul a recunoscut imediat că are asupra sa trei doze de cannabis, pe care abia le cumpărase, contra sumei de 300 de lei. Asupra lui Andrei Tiron Hadîmbu au fost găsite 2,04 grame de drog, aflate în trei ţiple, într-un toc de ochelari. Nu tânărul era cel „vânat” de poliţişti, dar s-a ales totuşi cu un dosar penal, pentru consum ilicit de droguri. Fapta, de care s-ar face practic vinovaţi, conform datelor prezentate recent de Ministerul Familiei, aproximativ 1,2 milioane de români, este pedepsită de Codul Penal cu închisoarea pe un termen cuprins între 3 luni şi 2 ani sau cu amendă penală.

În faţa instanţei, Tiron Hadîmbu a explicat că locuieşte în Italia, iar în vara lui 2019 se afla la Iaşi, unde tatăl său era internat în spital. Mama şi sora lui rămăseseră în Italia. În ziua respectivă, tânărul era deprimat de veştile aflate de la medici, care-i spuseseră că tatăl său urma să moară, aşa că s-a gândit să-şi cumpere cannabis pentru a se mai linişti. Cele trei doze aflate asupra sa fuseseră cumpărate exclusiv pentru consumul propriu, el fiind consumator ocazional.

Magistraţii Tribunalului au apreciat că infracţiunea comisă de tânărul de 26 de ani nu prezintă un pericol social deosebit, Tiron Hadîmbu nefiind cunoscut cu antecedente penale şi recunoscându-şi în totalitate fapta. Judecătorii l-au obligat la plata unei amenzi penale în sumă de 3.300 lei, echivalentă cu 120 de zile de închisoare. El va trebui să achite şi cheltuielile judiciare avansate de stat, în cuantum de 2.500 de lei. Sentinţa a fost pronunţată vineri, ea putând fi atacată cu apel.

Comentarii