Un tractorist va munci în folosul comunităţii după ce a dărâmat un gard

luni, 12 decembrie 2022, 02:50
1 MIN
 Un tractorist va munci în folosul comunităţii după ce a dărâmat un gard

Bine ameţit, un tractorist a intrat cu Opelul în gardul unui magazin sătesc. Aflat la prima abatere, Constantin Cojocaru a primit doar o pedeapsă cu suspendare.

Incidentul s-a petrecut în după-amiaza zilei de 4 iulie a anului trecut. Cojocaru se afla la volanului unui Opel Astra pe DJ 280. Pe raza comunei Strunga, la Hăbăşeşti, el a pierdut controlul volanului în cursul unui viraj, intrând cu maşina în gardul unui sătean şi distrugându-l. Aflat acasă, săteanul a anunţat imediat poliţia. Testat cu aparatul Dräger după aproximativ o jumătate de oră, Cojocaru a prezentat o concentraţie de 1,1‰ a aerul expirat. Probele de sânge luate la spitalul din Târgu Frumos au stabilit o alcoolemie de 2,18‰.

Dosarul lui Cojocaru a fost înaintat spre analiză Judecătoriei Paşcani. Magistraţii au luat în calcul în favoarea sa faptul că, absolvent a 10 clase, şoferul avea un loc de muncă stabil, fiind cunoscut ca o persoană serioasă, onestă şi responsabilă. De asemenea, accidentului avusese ca urmare doar pagube materiale, nimeni nefiind rănit. Totuşi, judecătorii au apreciat că o simplă amendă penală ar fi o pedeapsă prea uşoară şi au dispus condamnarea sa la 2 ani de închisoare, cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani. El va trebui să presteze şi 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul primăriei Strunga. Pronunţată vineri, sentinţa poate fi atacată cu apel. 

Comentarii