Un vicepreşedinte al Gazprom a fugit din Rusia şi s-a alăturat Ucrainei

miercuri, 27 aprilie 2022, 15:12
1 MIN
 Un vicepreşedinte al Gazprom a fugit din Rusia şi s-a alăturat Ucrainei

Un vicepreşedinte al Gazprom a fugit din Rusia şi s-a alăturat Ucrainei: Igor Volobuev a declarat presei de la Kiev că s-a alăturat forţelor teritoriale de apărare a acestei ţări. El a pus sub semnul întrebării recentele sinucideri ale unor foşti şefi ai unor companii energetice din Rusia. „Nu am putut să urmăresc de pe margine ce făcea Rusia patriei mele”, a declarat Volobuev, născut în oraşul Okhtyrka, din nord-estul Ucrainei, în interviurile publicate marţi seara şi citate de Moscow Times.

„Ruşii îmi ucideau tatăl, cunoscuţii şi prietenii apropiaţi. Tatăl meu a locuit într-un subsol rece timp de o lună. Oamenii pe care îi cunoscusem încă din copilărie mi-au spus că le este ruşine de mine”, a spus el.

Volobuev, în vârstă de 50 de ani, a declarat că a fost demis după ce a părăsit Rusia, punând capăt unei cariere de 33 de ani în cadrul companiilor afiliate gigantului gazelor de stat Gazprom.

„Nimeni în Rusia nu ştie despre şplecarea meaţ”, a spus fostul vicepreşedinte al aceste companii. Volobuev a arătat că a făcut parte din echipa de PR a Gazprombank, însărcinată să submineze sistemul de transport al gazelor din Ucraina în ochii consumatorilor europeni.

Citiţi materialul integral pe defapt.ro

 

Comentarii