De Business

Punem punctul pe știi

Unde mai puteţi prinde un loc de Revelion la restaurantele din Iaşi

Preţurile medii pentru pentru un cuplu se situează undeva în jurul cifrei de 500 de lei.

miercuri, 05 decembrie 2018, 02:50
7 MIN
 Unde mai puteţi prinde un loc de Revelion la restaurantele din Iaşi

Deşi e abia început de lună, marile restaurante au deja săli „sold out” pentru noaptea dintre ani. Preţurile medii pornesc de la 500 de lei pentru un cuplu şi ajung la 800 de lei, în funcţie de locaţie şi servicii incluse. Astfel, ieşenii care vor să-şi petreacă noaptea de Revelion într-un local select dar care n-au reuşit până acum să-şi rezerve loc mai pot alege din ofertele de pe ultima sută de metri. Majoritatea restaurantelor mari din municipiu sunt ocupate în proporţie de 70%, reprezentanţii aşteptându-se ca până pe 10 decembrie locurile să fie rezervate în totalitate. 

Există însă şi localuri unde abia dacă mai găseşti un loc. Am luat în „vizor” opt dintre cele mai importante localuri unde au loc astfel de evenimente (Hotelurile Unirea, Astoria, Traian, Ramada, Ciric, Bellaria şi restaurantele La Castel şi Popas Păcurari) şi am sunat pentru a vedea cât costă o masă de Revelion şi câte locuri mai sunt disponibile. La Hotel Unirea, de exemplu, la petrecerile elegante din sălile Panoramic, Cuza şi Unirea, locurile sunt ocupare deja în proporţie de 86%, ultimele rezervări mai putând fi făcute la petrecerea destinată tinerilor. Este vorba de o petrecere de tip club, cu DJ, care costă 450 de lei de persoană, cu bufet rece, bufet cald, garnituri, desert şi open bar. „În sala Panoramic gradul de ocupare la petrecerea «Sky is the limit» este de 98% iar în sala unde e petrecerea românească gradul e de 100%. La cea destinată tinerilor gradul e undeva la 60% pentru că tinerii de regulă rezervă pe ultima sută de metri. Anul trecut tot petrecerea românească a fost prima solicitată din pricina preţului. Anul trecut, de pe 10 decembrie nu am mai avut locuri libere, credem că şi anul acesta lucrurile vor sta la fel”, a precizat Ana Maria, unul dintre reprezentanţii hotelului Unirea. Tema petrecerii destinate în mare parte tinerilor, este „Hollywood Glam” iar cei care doresc să mai prindă un loc la această petrecere pot suna pentru rezervare la numărul de telefon: 0232/205.000. În meniul de Revelion veţi găsi, printre altele, şi brânzeturi franţuzeşti, sălături exotice, creveţi gătiţi în fel şi chip, rulade dar şi preparate din carne de porc. Menţionăm faptul că în sălile de la Hotel Unirea încap peste 500 de ieşeni în noaptea dintre ani. 130 de locuri sunt în Restaurantul Panoramic, 150 de locuri în Sala Cuza şi 250 de locuri în Restaurant Unirea. Alte două hoteluri care organizează petreceri pentru Revelion 2019 sunt Traian şi Astoria. Marius Giuverdea, managerul de vânzări, ne spune că pentru sala Traian casa e deja închisă şi că aici încap 120 de ieşeni. De persoană, masa de Revelion costă 380 de lei. Locuri mai sunt în sala Eminescu, unde sunt 220 de locuri iar gradul de ocupare este de 80%.

Open bar-urile, o modă la petreceri

Preţul în sala Eminescu este de 400 de lei de persoană iar noutatea de anul acesta constă în muzica live. „Punem accent pe calitatea muzicii, aşa că aducem o formaţie care să cânte muzică populară şi uşoară. Pentru London Pub, unde preţul este de 250 de lei de persoană, gradul de ocupare este de 60%. Faţă de anii trecuţi, anul acesta ieşenii s-au mişcat mult mai repede, au rezervat din timp locurile. Peste 40% dintre ei sunt foşti clienţi, care şi-au petrecut Revelionul la noi şi în anii anteriori şi care au revenit”, a explicat menagerul de vânzări de la Traian şi Astoria, hoteluri conduse de acelaşi corp administrativ.  Cei care doresc să facă rezervări pot suna la numărul de telefon: 0232/266.666. Un alt local important din Iaşi este Hotel Bellaria, fostul Onix din Bucium, care oferă clienţilor în noaptea dintre ani şi un spectacol live. Conform datelor de pe site, sunt disponibile două săli, Clasic -Gourmet şi Loja Domnească, una cu 380 de locuri şi cealaltă cu 180. Unul dintre meniuri costă 400 de lei de persoană, iar în cea de-a doua avem bufet suedez, preţul fiind de 300 de lei de persoană. Mai mult de atât, restaurantul Bellaria dă liber la băuturi, pentru clienţi fiind aranjat un open bar. Printre alte delicatese, pe masă se va afla şi: ou poşat în mantie de piept de curcan, terina de somon mozaic, tartar din somon fume, tartină cu guacamole, piept de raţă pe salată de ţelină cu mango, gelatină de curcan în crustă de susan negru, ruladă de purceluş cu brocoli, calamari pane, etc. „Anul acesta vom uni două săli şi vom face una singură, prin urmare nu vor fi trei ci doar două săli pentru Revelion. În Clasic – Gourmet preţul este de 400 de lei iar în Loja Domnească de 300 de lei. Dacă sunt grupuri mai mari de 10 persoane, facem reducere de 20 de lei de persoană. Pot spune că în prezent gradul de ocupare este de 50% pe ambele săli. Facem meniuri festive, dar pe care oamenii să le poată mânca, mergem pe bucate internaţionale. Anul trecut aveam cam acelaşi grad de ocupare în această perioadă, deci suntem în grafic”, a explicat reprezentantul Bellaria. Pentru rezervări puteţi suna la numărul de telefon: 0232/233.870.

Mai sunt 150 de locuri libere în Sala Regală

Reprezentanţii Restaurantului „La Castel”, local situat în vârful Copoului, spun că anul acesta au pregătit trei săli pentru Revelion, faţă de patru, câte au fost anul trecut, deoarece cea de-a patra a fost rezervată de un grup şi nu s-au pus la vânzare bilete pentru ea. Sălile sunt mari, cu o capacitate totală de 950 de locuri. Astfel, 550 de locuri sunt în sala La Castel, 250 de locuri în Terasa Turnurilor şi 150 de locuri în Sala Regală. „Pentru sala «La Castel» gradul de ocupare este de 100%,  la «Terasa Turnurilor» de 90% iar la «Sala Regală» abia acum încep să se facă rezervările, prin urmare sunt valabile un număr de aproximativ 150 de locuri. Meniul porneşte de la 350 de lei, cât este la Sala Regală şi Terasa Turnurilor şi de 400 de lei la restaurant La Castel. Copiii au meniuri speciale, de 275 de lei, respectiv 300 de lei. Pe 1 ianuarie mai avem o petrecere, un carnaval, la care biletul costă 200 de lei”, a precizat un reprezentant al localului. Petrecerea de după Revelion se numeşte „La ceas de carnaval„ iar clienţii se pot costuma în ce personaje doresc. Petrecerea începe la ora 19 şi înclude bufet suedez şi un program artistic. Noutatea de anul acesta de la Restaurantul „La Castel” este tombola organizată de Revelion, cu cadouri ce constau într-o excursie la Bucureşti, rochii şi costume create de cunoscute case de modă. Alte premii sunt oferite celor care plătesc biletele până pe 11 decembrie, mai exact vouchere la spa sau alte zone de relaxare.  Pentru rezervări şi detalii puteţi suna la numărul de telefon: 0749.225.220. Tot cu muzică live îşi primeşte clienţii şi restaurantul Popas Păcurari, care este ocupat în acest moment în proporţie de 80%. Meniul all inclusive, tombolă, artificii şi invitaţi de seamă, acestea sunt surprizele pregătite de organizatori pentru 350 de lei de persoană, în Sala Mare şi 300 de lei în Sala Mică. „La Sala Mică, unde sunt 70 de locuri, avem DJ, două feluri de mâncare, open bar, desert, artificii, etc, iar la Sala Mare, unde sunt în jur de 180 de locuri, avem muzică live, trei feluri de mâncare, open bar şi restul. Faţă de anul trecut, anul acest aieşenii s-au cam grăbit să facă rezervările”, a menţionat Cristina Lepădatu, reprezentant Popas Păcurari. Pentru rezervări, se pot obţine mai multe date la telefon: 0756.166.400. O situaţie inedită este la Ramada, unde s-au rezervat toate cele 240 de locuri.  „Preţul este de 360 de lei, respectiv 420 de lei de persoană, în funcţie de sală. Avem şi persoane din Franţa şi Marea Britanie care doar şi-au rezervat cazarea în noaptea de Revelion la noi, însă nu vor participa şi la petrecere”, a declarat un reprezentant de la marketing. Cei care doresc să-şi încerce norocul pot suna să verifice dacă sunt ieşeni care renunţă la rezervări, la numărul de telefon: 0232/256.070. La Ciric procentul de ocupare este destul de mare în această perioadă, în jur de 80%. Aici există o singură sală mare, cu o capacitate de 300 de locuri iar preţul nu depăşeşte 325 de lei de persoană. Şi aici găsiţi muzică live, artificii, chiar şi un carnaval organizat de Sf. Vasile. Pentru mai multe detalii puteţi suna la numărul de telefon: 0732/003939.  Ziarul de Iaşi a dorit să afle ofertele şi de la Hotel Internaţional pentru Revelion 2019, însă demersurile noastre telefonice şi solicitarea trimisă pe mail au rămas fără răspuns.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii