Uniunea Scriitorilor din România, precizari faţă de evenimentul cu iz legionar organizat la Palatul Culturii

miercuri, 14 iunie 2023, 14:07
2 MIN
 Uniunea Scriitorilor din România, precizari faţă de evenimentul cu iz legionar organizat la Palatul Culturii

 Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Iaşi a venit cu o serie de precizări legate de un eveniment organiat de Editura Cartea Românească Educational. Reprezentanţii instituţiei susţin că au fost trecută abuziv pe afiş în calitate de organizator. Ei se disociază de acest eveniment.

“Având în vedere evenimentul Gică Manole, vocaţia de a rosti adevărul, Filiala Iaşi a Uniunii Scriitorilor din România face următoarele precizări:

1.   Filiala Iaşi a Uniunii Scriitorilor din România a fost trecută abuziv pe afiş în calitate de organizator de către Editura Cartea Românească Educational. Ataşăm şi COMUNICATUL DE PRESĂ al Editurii Cartea Românească Educaţional prin care se confirmă acest lucru.

2.   Editura Cartea Românească Educaţional nu este o editură a Uniunii Scriitorilor din România, fiind o societate privată, cu un cod unic de înregistrare: 38269392 şi nr. de înmatriculare J22/2715/2018;

3.    Gică Manole este membru al Uniunii Scriitorilor din România din anul 2018. Moderatorul acţiunii, conform afişului difuzat de Editura Cartea Românească Educaţional, poetul Vasile Burlui este membru al Uniunii Scriitorilor din România. Conform Statului Uniunii Scriitorilor din România (Cap.3, Art.8. alin 4.) membrii USR au obligaţia „să respecte normele deontologice ale breslei scriitoriceşti şi să manifeste grijă faţă de păstrarea prestigiului U.S.R.”.

În caz contrar, pentru încălcarea prevederilor Statutului prin fapte care au adus U.S.R. prejudicii materiale, morale şi de imagine grave pot fi luate decizii de suspendare sau excludere de către Consiliul U.S.R. la propunerea Comisiei de Monitorizare, Suspendare şi Excludere.

Preşedinte al Filialei Iaşi a USR, Cassian Maria Spiridon”, se arată într-un comunicat al Uniunii Scriitorilor.

Cititi si: Eveniment scandalos, cu iz legionar, la Palatul Culturii, sub egida Uniunii Scriitorilor filiala Iaşi. Reacţii vehemente din mediul academic

Comentarii