Universităților private din România le e rușine cu absolvenții politicieni

joi, 10 septembrie 2020, 10:48
2 MIN
 Universităților private din România le e rușine cu absolvenții politicieni

Sute de miniștri, parlamentari, secretari de stat, directori și șefi mai mici din aparatul de stat românesc au obținut diplome universitare la instituții de învățământ superior recunoscute sub titlul relevant de „fabrici de diplome”. Surpriză, însă, "fabricile" se dau modeste.

Universitatea Ecologică, Universitatea „Nicolae Titulescu” și Universitatea „Spiru Haret”, toate din București, sunt instituțiile private de învățământ superior care au un număr impresionant de absolvenți care au reușit să ajungă la vârful statului român.

Când o instituție de învățământ are astfel de performanțe, se laudă pe oriunde poate cu absolvenții de top, tocmai pentru a atrage alți studenți. Practica e întâlnită la marile universități private din Occident. De exemplu, Universitatea Harvard, din SUA, are 134 de absolvenți miliardari.

Universitatea Yale se mândrește că cinci absolvenți de-ai săi au ajuns președinți ai Statelor Unite și că 17 au devenit judecători ai Curții Supreme.

Newsweek România a cerut Universității Ecologice, Universității „Nicolae Titulescu” și Universității „Spiru Haret” să comunice lista completă a absolvenților care au obținut, ulterior absolvirii, funcții importante în instituțiile statului român sau în mediul privat.

Universitatea Ecologică nu a răspuns. Universitatea „Spiru Haret” s-a ascuns în spatele noilor regulamente privind protecția datelor personale, deși tot ce am cerut a fost doar numele absolvenților, care sunt oricum persoane publice. În plus, consideră că succesul absolvenților, pus între ghilimele chiar de către reprezentanții universității, nu este relevant pentru calitatea școlii pe ansamblul său. Similar a reacționat și Universitatea „Nicolae Titulescu”.

Aflați amănunte de pe newsweek.ro.

Comentarii