Unui doctor libian i-a fost refuzată cetăţenia germană după ce a refuzat să dea mâna cu o femeie

luni, 19 octombrie 2020, 16:51
2 MIN
 Unui doctor libian i-a fost refuzată cetăţenia germană după ce a refuzat să dea mâna cu o femeie

O instanţă germană a decis vineri că unui bărbat musulman care a refuzat să dea mâna cu o femeie ar trebui să îi fie refuzată cetăţenia germană, relatează Deutsche Welle, preluat de hotnews.ro.

Bărbatul, un doctor libanez în vârstă de 40 de ani care a imigrat în Germania în 2002, afirmă că refuză să dea mâna cu femei din motive religioase.

Instanţa administrativă din Baden-Württemberg (VGH) a hotărât că o persoană care refuză să dea mâna „datorită unor valori şi concepţii fundamentaliste” care privesc femeile ca „un pericol de tentaţie sexuală” respinge „integrarea în condiţiile de viaţă germane”.

Doctorul a studiat medicina în Germania, fiind angajat în prezent într-o clinică. În 2012 acesta a depus o cerere pentru primirea cetăţeniei prin naturalizare, semnând o declaraţie de loialitate faţă de constituţia germană şi împotriva extremismului.

Bărbatul a luat testul de naturalizare cu cel mai mare scor posibil însă nu a primit cetăţenia deoarece a refuzat în 2015 să dea mâna cu oficialul responsabil de înmânarea certificatului de naturalizare.

Prin urmare femeia a reţinut certificatul şi i-a respins cererea. Doctorul a argumentat că a refuzat să dea mâna cu aceasta deoarece i-ar fi promis soţiei sale că nu va da vreodată mâna cu o altă femeie.

Libianul a contestat în instanţă decizia, pierzând primul proces şi apelul ajuns la VGH. Acesta mai are o cale de atac rămasă la Curtea Administrativă Federală.

Decizia VGH afirmă că oricine care refuză să dea mâna cu o altă persoană din motive legate de sexul acesteia încalcă egalitatea consfinţită în constituţia Germaniei.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii