Urmărit de poliţişti, un şofer a oprit la un bar şi s-a apucat de băut

miercuri, 25 mai 2022, 22:40
2 MIN
 Urmărit de poliţişti, un şofer a oprit la un bar şi s-a apucat de băut

Un şofer a fost ridicat de poliţişti tocmai din crâşma în care intrase să bea. Nu au putut afla însă şi cât anume băuse, întrucât bărbatul a refuzat cu îndârjire orice testare.

Pe 25 iulie 2019, în jurul prânzului, agenţii Secţiei 9 Poliţie Rurală, aflaţi în patrulare, au observat un Opel Vectra îndreptându-se dinspre Bulbucani spre Focuri. Mersul sinuos al automobilului i-a făcut pe poliţişti să-i facă semn să oprească. Autoturismul şi-a continuat însă drumul, oprind în dreptul unui magazin sătesc. Acolo, şoferul a coborând şi a intrat în local, cerând gestionarei o doză de bere. Când au ajuns poliţiştii, tocmai o desfăcuse, începând să bea. Poliţiştii i-au cerut actele, dar şoferul a refuzat să se legitimeze. În cele din urmă, poliţiştii au reuşit să-l identifice în persoana lui Daniel Dobrea. Acesta nu apărea însă în baza de date ca posesor al unui permis de conducere. A fost condus la postul de poliţie Belceşti, dar a refuzat testarea cu aparatul etilotest. Dus apoi la spitalul orăşenesc Hârlău, el a refuzat şi să i se recolteze probe biologice.

Dobrea a fost trimis în judecată pentru conducere fără permis şi pentru refuz de recoltare a probelor biologice. Şi-a recunoscut fapta, ceea ce i-a atras o sentinţă mai uşoară. Lipsa antecedentelor penale i-a determinat pe judecătorii să se orienteze spre o pedeapsă cu suspendare. Dobrea a fost condamnat la 1 an şi 9 luni de închisoare, executarea fiind suspendată pe durata unui termen de încercare de 3 ani. 

Comentarii