Vameșii la care au descins mascații stau la vilă, dar nu au bani în cont. Au salarii modeste, la secret

miercuri, 18 ianuarie 2023, 16:57
2 MIN
 Vameșii la care au descins mascații stau la vilă, dar nu au bani în cont. Au salarii modeste, la secret

Vameșii se bucură de un regim special la fel ca lucrătorii din poliție. Ei au veniturile anonimizate, deși tocmai în cazul lor ar trebui să existe o transparență maximă. Ei sunt foarte expuși să ia șpagă.

Polițiștii Direcţiei Generale Anticorupţie au descins marți, 17 ianuarie, dimineața la vilele din Oradea și Sânmartin ale unor polițiști de frontieră, în cadrul unui amplu dosar de corupție.

Un număr de 31 de percheziţii, din care 4 în Bihor, au fost iniţiate marţi dimineaţă de poliţiştii Direcţiei Generale Anticorupţie, într-un dosar care priveşte fapte de corupţie şi asimilate celor de corupţie.

În Bihor, percheziţiile au început la ora 6. Iar jurnaliștii Bihoreanul au surprins echipajele DGA şi de jandarmi la vila agentului Gelu Șereş din Sânmartin şi la cea a agentului Mădălin Ţărău din cartierul orădean Grigorescu. Surse susţin că cel din urmă subofiţer a fost ridicat chiar din PTF Borş, la ieşirea din tură.

Celelalte două percheziţii ale ofiţerilor DGA au vizat locuinţele din Oradea ale poliţiştilor de frontieră Daniel Moş, respectiv Cosmin Măduța.

Site-ul Newsweek a aflat că există un cunatum maxim și unul minim al salariilor în Poliția de Frontieră. Ofițerii de poliție cu funcție de comandă nu pot lua mai multe de 12.000 lei net pe lună (2.500 euro), iar cei fără comandă pot lua maxim 8.000 lei/lună.

În schimb, salariile agenților de la Poliția de Frontieră se situează între 2.200 și 5.600 de lei pe lună net.

Deși sunt expuși să primească șpagă, vameșii au salariile la secret. Newsweek a verificat ce averi au vameșii mai sus menționați. Ca o constantă: nu au bani la bancă, au datorii destul de mici și stau la vilă. Citeşte mai mult pe newsweek.ro.

Comentarii