Veolia: costuri mai mici pentru încălzire la apartamentele branşate pe orizontală

vineri, 18 ianuarie 2019, 22:15
1 MIN
 Veolia: costuri mai mici pentru încălzire la apartamentele branşate pe orizontală

Ieşenii racordaţi la sistemul de contorizare pe orizontală al Veolia Energie Iaşi (VEI) au avut facturi mai mici anul trecut. Conform unei analize VEI, costul gigacaloriei a fost mai mic cu 7%. În 2018, spun oficialii VEI, un total de 570 de apartamente care au fost branşate la sistemul de distribuţie termică pe oriziontală al VEI au beneficiat de tariful mai mic al gigacaloriei.

 „Dintre acestea, 88 de apartamente au fost contorizate în blocuri unde deja se furniza agent termic şi apă caldă şi 482 în blocuri nou construite“, se arată într-un comunicat VEI. Oficialii companiei spun că investesc anual în creşterea randamentului instalaţiilor din sistemul centralizat pentru a asigura un grad maxim de confort clienţilor. „Sistemul nostru de distribuţie termică pe orizontală are rezultate concrete. Avem exemplul unuia dintre clienţii noştrii, Newton Residence, pentru care am asigurat contorizare pe orizontală în trei blocuri cu câte 95 de apartamente. În luna noiembrie a anului trecut, consumul de căldură s-a ridicat la 0,7 Gcal/ apartament, iar consumul de apă caldă la 0,119 Gcal/ medie per apartament“, a declarat Cristian Puşcaş, director general VEI.

Oficialii companiei au mai susţinut că sistemul de distribuţie termică pe orizontală garantează, spre deosebire de branşarea la centralele pe gaz, distribuirea de agent termic şi apa caldă non-stop şi în siguranţă. „Termostatul permite selectarea temperaturii şi pornirea sau oprirea căldurii fără a depinde de asociaţia de proprietari sau de vecini“, se mai arată în comunicat. În sistemul centralizat de încălzire din Iaşi sunt racordate 28.000 de apartamente şi 77 de instituţii de învăţământ, din care 3 universităţi, 28 de instituţii publice, 8 spitale şi 305 agenţi economici (hoteluri, clădiri de birouri şi altele). 

 

 

Comentarii