Veşti proaste pentru funcţionara de la Urbanism prinsă cu mita în sacoşă: judecată în stare de arest

marți, 11 aprilie 2023, 01:50
1 MIN
 Veşti proaste pentru funcţionara de la Urbanism prinsă cu mita în sacoşă: judecată în stare de arest

Funcţionara din Rediu acuzată de luare de mită va fi judecată în stare de arest. Magistraţii Curţii de Apel au respins ieri ca nefondată contestaţia înaintată de Petronela Susan împotriva deciziei Tribunalului de menţinere a stării sale de arest. Starea de arest în care se află Susan urmează să expire joi, dacă procurorii nu vor cere prelungirea acesteia.

Fostă angajată a Primăriei ieşene, la direcţia de urbanism, Petronela Susan s-a transferat în 2021 la primăria Rediu, ocupându-se tot de urbanism. La începutul lunii februarie, ea a fost prinsă în flagrant delict după ce solicitase 1.000 de euro de la un localnic.

În schimbul banilor, ea urma să emită o autorizaţie de construire pentru o casă începută fără acte, pentru care cetăţeanul fusese deja amendat. Mihai Chelaru, îi dăduse femeii un avans de 500 de euro în luna iulie a anului trecut, urmând să plătească diferenţa la primirea autorizaţiei.

Cum femeia îl tot amâna, Chelaru a denunţat-o la DNA. Susan a fost prinsă în plagrant, pe când primea de la Chelaru 2.500 de lei, ultima „rată” a mitei.

În poşeta femeii au fost găsiţi, în afara celor 2.500 de lei marcaţi, alţi 1.000 de euro şi 800 de lei. Susan a fost trimisă în judecată pentru luare de mită în formă continuată. Luarea de mită se pedepseşte cu închisoarea pe o perioadă cuprinsă între 2 şi 7 ani şi interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie publică. Forma continuată a infracţiunii aduce un spor de pedeapsă de până la 3 ani. 

Comentarii