VIDEO – Cătălin Urtoi semnează astăzi contractul de director interimar la Compania Națională de Investiții Rutiere

joi, 20 aprilie 2023, 01:50
2 MIN
 VIDEO – Cătălin Urtoi semnează astăzi contractul de director interimar la Compania Națională de Investiții Rutiere

„Scopul meu clar este securizarea proiectului A8 integral”, ne-a declarat ieri noul director. Cătălin Urtoi a primit miercuri acceptul colegilor săi din Consiliul de Administraţie să asigure conducerea Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere până la organizarea concursului pentru desemnarea conducerii executive.

Nicio surpriză: Cătălin Urtoi a preluat şefia Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere. Deşi membru în Consiliul de Administraţie al CNIR, el şi-a depus dosarul pentru funcţia executivă. La vremea respectivă, el a precizat că a făcut asta ca să nu se blocheze compania, în lipsa altor oferte. Urtoi preciza atunci că a analizat foarte bine situaţia şi că ţinta este ca acest interimat să nu dureze mai mult de 6 luni.

Cititi si: Cătălin Urtoi preia șefia Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere. «Stau şase luni»

„Fiind un interimat, nu îmi pierd calitatea de membru al CA. Mai mult, am posibilitatea să organizez noul CNIR, iar primul proiect pe care să-l aduc aici să fie A8”, declara el cu două săptămâni în urmă.

„Scopul meu clar este operaţionalizarea cât mai rapidă a acestei companii şi securizarea proiectului A8 integral – adică finanţare, licitaţii de proiectare şi execuţie şi semnare contract”, a reformulat Cătălin Urtoi ţintele ieri, pentru Ziarul de Iaşi.

Cititi si: Epopeea lui Urtoi: Se poate să ajungi într-un consiliu de administrație fără carnet de partid?

La începutul lunii aprilie, Urtoi menţiona printre principalele obiective finalizarea licitaţiei pe capete în această perioadă (pe primul, Moţca-Tg. Neamţ/Leghin, tocmai a expirat termenul de înscriere, 6 oferte fiind depuse) şi închiderea studiului de fezabilitate pe sectorul montan. Toate astea trebuie să se întâmple în următoarele trei luni”, spunea el.

CNIR va prelua de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere câteva proiecte, dar, spune Cătălin Urtoi, este vorba de cele care se vor şi realiza, având finanţarea asigurată. Operaţionalizarea noii companii ar urma să se încheie până la vară. 

Cititi si: Când vom merge pe autostrăzile A7 şI A8? Ce previziuni face consilierul Cătălin Urtoi şI ce sprijin politic spune că are

Comentarii