VIDEO: Circul făcut de romii din Vaslui în Curtea Mitropoliei, terminat cu trei rețineri și amenzi

vineri, 04 septembrie 2020, 08:53
2 MIN
 VIDEO: Circul făcut de romii din Vaslui în Curtea Mitropoliei, terminat cu trei rețineri și amenzi

După scandalul de ieri din curtea Mitropoliei, făcut de un grup de romi din județul Vaslui, trei persoane au fost reținute.

La data de 03 septembrie a.c., în jurul orei 16.30, poliţiştii au fost sesizaţi despre un scandal ce s-ar fi iscat între mai multe persoane, care se aflau în curtrea Catedralei Mitropolitane Iaşi.

Urmare a sesizării, la faţa locului s-au deplasat, de îndată poliţiştii Secţiei 3 Poliţie, luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale, poliţiştii locali şi jandarmii pentru aplanarea conflictului, fiind conduse la sediul Poliţiei Municipiului Iaşi, pentru verificări 19 persoane, din judeţul Vaslui.

O echipă de poliţişti din cadrul Secţiilor 1-6 Poliţie şi Biroului de Investigaţii Criminale a derulat verificările pentru clarificarea situaţiei de fapt, în cauză fiind întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tulburare a ordinii şi liniştii publice.

În baza probatoriului administrat în cauză, trei bărbaţi au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introduşi în Arestul I.P.J. Iaşi, urmând ca la data de 4 septembrie a.c., aceştia să fie prezentatţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi cu propuneri legale.

Persoanele implicate în conflict au refuzat să depună plângere prealabilă pentru infracţiunea de lovire sau alte violenţe.

De asemenea, toate persoanele implicate în conflict au fost sancţionate contravenţional, conform Legii nr. 55/2020 pentru nerespectarea  măsurilor individuale de protecţie a vieţii.

Comentarii