VIDEO Cozi rusești uriașe la sicriul lui Gorbaciov. Premierul Ungariei, singurul politician european de rang înalt prezent la funeralii

sâmbătă, 03 septembrie 2022, 13:36
1 MIN
 VIDEO Cozi rusești uriașe la sicriul lui Gorbaciov. Premierul Ungariei, singurul politician european de rang înalt prezent la funeralii

Ultimul lider sovietic Mihail Gorbaciov, care a murit la vârsta de 91 de ani, este înmormântat sâmbătă, la Moscova, iar premierul ungar Viktor Orban va merge la ceremonie, scrie AFP. Gorbaciov este înmormântat sâmbătă fără onoruri de stat și în lipsa președintelui rus Vladimir Putin. Timp de câteva ore, rușii pot să aducă un ultim omagiu la sicriul depus în Sala Coloanelor din Casa Sindicatelor din capitala Rusiei.

Potrivit secretarul ungar de stat pentru comunicare internaţională, premierul Ungariei "îi va aduce un omagiu lui Mihail Gorbaciov". El va fi însoţit de o delegaţie ungară.

Gestul vine la o zi de la anunţul gigantului rus Gazprom, care închide gazoductul Nord Stream, vital pentru Europa, remarcă AFP.

Orban este singurul lider european important care și-a anunțat prezența la funeraliile lui Gorbaciov.

Mulți șefi de stat și de guvern din Occident care ar fi venit cu siguranță vor fi absenți, ținuți la distanță de prăpastia produsă în relațiile est-vest de invadarea Ucrainei de către Putin în 24 februarie.

Mihail Gorbaciov, liderul sovietic care a fost foarte admirat în Occident și care a trăit suficient pentru a vedea anulate toate reformele pe care le susținea, va fi înmormântat sâmbătă fără onoruri de stat și în absența lui Vladimir Putin.

O ceremonie publică de rămas bun pentru Gorbaciov, care a murit la vârsta de 91 de ani, a început la ora locală 10:00 și va dura până spre amiază, în Sala Coloanelor din Moscova, locul care a a găzduit funeraliile de stat ale foștilor lideri sovietici precum Iosif Stalin și Vladimir Lenin, scrie CNN.

Mai mult, pe hotnews

Comentarii