VIDEO Obiect zburător neindentificat surprins pe cer, în Montana. Spaţiul aerian a fost închis temporar

duminică, 12 februarie 2023, 10:39
1 MIN
 VIDEO Obiect zburător neindentificat surprins pe cer, în Montana. Spaţiul aerian a fost închis temporar

Spaţiul aerian din statul american Montana a fost închis temporar, sâmbătă seara, din cauza prezenţei unui obiect pe cer care nu a putut fi identificat, au anunțat reprezentanţii autorităţii americane de reglementare a aviaţiei civile (FAA).

FAA a interzis temporar zborurile în jurul Havre, statul Montana, în apropierea graniţei cu Canada, potrivit Reuters.

„FAA a închis o parte din spaţiul aerian din Montana pentru a sprijini operaţiunile Departamentului Apărării. Spaţiul aerian a fost redeschis", a informat agenţia într-un comunicat, după ce reprezentantul statului Montana Matt Rosendale anunţase prezenţa unui „obiect care ar putea interfera cu traficul aerian comercial", iar Departamentul Apărării „îşi va continua eforturile de a observa şi neutraliza obiectul dimineaţa".

Autoritățile au vorbit despre o „anomalie radar", însă ulterior nu a fost identificat niciun „obiect" deasupra statului Montana.

Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospaţială (NORAD) a trimis avioane de luptă să investigheze, dar aeronavele „nu au identificat niciun obiect care să se coreleze cu înregistrările radar". NORAD va continua să monitorizeze situaţia, informează Reuters.

Comentarii