Viziunea liberală aduce un nou record pentru Aeroportul Internațional Iași (P)

marți, 23 august 2022, 05:50
2 MIN
 Viziunea liberală aduce un nou record pentru Aeroportul Internațional Iași (P)

Pasagerul cu numărul 1 milion a aterizat, astăzi, la Iași, înregistrându-se un nou record pentru Aeroportul Internațional Iași, cu o lună mai devreme decât în anul 2019. Viziunea liberală, colaborarea dintre Directorul General Romeo Vatră, echipa pe care o conduce și companiile aeriene, implicarea Consiliului Județean Iași privind investițiile și proiectele ce vizează dezvoltarea Aeroportului Internațional Iași, toate acestea au dus în ultimele noi la creșterea numărului de pasageri pentru fiecare lună a anului, spre deosebire de statisticile anilor anteriori. După cei doi ani marcați de o pandemia la nivel global, administrația liberală de la nivel județean a readus performanța pentru Aeroportul Internațional Iași.

Costel Alexe, Președintele Consiliului Județean Iași: Astăzi, când vorbim de Aeroportul Iași, îl putem descrie cel mai bine prin cuvântul record. Anul acesta, aeroportul a înregistrat, de la lună la lună, record peste record în ceea ce privește traficul de pasageri. Am atins, în august, borna de un milion de pasageri, iar acesta este un semnal clar al revenirii de după perioada pandemiei, cu foarte mari șanse de a depăși traficul din anii 2017 – 2019, cea mai bună perioadă pe care a avut-o aeroportul până acum. Viitorul aeroportului are perspective frumoase de dezvoltare, iar unul dintre principalele obiective ale admininistrației județene este de a finaliza proiectul de modernizare, prin care să construim un nou terminal, T4, până la finalul anului 2023. Vom avea la Iași al doilea cel mai mare aeroport din țară, după Otopeni. Astfel, vom ține ritmul cu creșterile spectaculoase de trafic și vom putea procesa peste trei milioane de pasageri anual. Sunt sigur că peste doi – trei ani, vom vorbi de noi recorduri de pe Aeroportul Iași.

„E timpul pentru dezvoltare!” a fost deviza PNL Iași și a Președintelui Consiliului Județean Iași Costel Alexe la început de mandat, iar în mai puțin de doi ani de la câștigarea alegerilor apar rezultatele implicării unei întregi echipe de la conducerea județului Iași. Construirea unui noi terminal la Aeroportul Internațional Iași este cel mai important proiect din actualul mandat, proiect ce va aduce ieșenilor numeroase beneficii și perspective de dezvoltare. Cu fiecare proiect realizat, PNL Iași oferă ieșenilor un trai mai bun și condiții conform standardelor pe care ni le dorim să le avem într-un oraș european.

 

Comentarii