Wizz Air își închide din nou baza de la Chișinău. Vin sau nu cursele la Iași?

sâmbătă, 29 octombrie 2022, 01:50
2 MIN
 Wizz Air își închide din nou baza de la Chișinău. Vin sau nu cursele la Iași?

Şi numărul curselor va fi restrâns, dar încă nu se știe dacă vor fi transferate la Iași, cum s-a întâmplat imediat după invadarea Ucrainei de către ruși . Aerogara ieșeană găzduiește deja două din cele patru avioane Wizz care zburau din Republica Moldova.

„În urma unei evaluări aprofundate a riscurilor și având în vedere provocările referitoare la posibilitatea închiderii spațiului aerian din Republica Moldova, ne-am ajustat programul din sezonul de iarnă 2022-2023 de la Chișinău pentru a ne asigura că acesta poate fi operat în mod optim. Pentru a minimiza perturbările pentru clienții noștri din Republica Moldova, vom trece la operarea majorității zborurilor noastre pe sectoarele către Chișinău de la bazele din rețeaua WIZZ începând cu 1 decembrie 2022”, a precizat compania aeriană low-cost, la solicitarea Ziarului de Iași.

Dacă, până la sfârșitul lunii noiembrie, Wizz Air va continua să opereze zboruri din Chișinău către Austria, Belgia, Cipru, Republica Cehă, Franța, Germania, Ungaria, Italia, Olanda, Spania și Marea Britanie, în decembrie vor mai fi curse doar (din)spre Austria, Republica Cehă, Germania, Italia, Olanda, Spania și Regatul Unit.

CITESTE SI: Culisele afacerii Blue Air. Ce datorii au competitorii Wizz şi Tarom

„Zborurile din Chișinău către Paris Beauvais, Bruxelles Charleroi, Basel-Mulhouse și Torino vor fi suspendate începând cu 1 decembrie 2022. Clienții Wizz Air pot rezerva aceste zboruri de la baza companiei aeriene din Iași”, adaugă mesajul primit la redacție. Dintre aceste destinații, trei există deja pe tabloul de zbor al Aeroportului Iași, iar Basel va fi inaugurată în decembrie (odată cu Memmingen și Copenhaga).

„Odată cu această ajustare a programului, Wizz Air își va suspenda temporar baza din Chișinău, de la 1 Decembrie 2022. Rămânem dedicați 100% pieței din Moldova și clienților noștri fideli. De îndată ce vom avea stabilitatea și certitudinea operațiunilor noastre, vom redeschide baza”, subliniază reprezentanții companiei.

Amintim că, odată cu intensificarea bombardamentelor rusești asupra orașelor ucrainene, compania Wizz Air a decis să mute două din aeronavele sale de la Chișinău la Iași. Aladar, celelalte două vor mai rămâne în capitala Republicii Moldova și în luna noiembrie. 

Comentarii