Zeci de turişti au scăpat de kilograme după ce s-au întâlnit cu ursul!

vineri, 14 ianuarie 2022, 15:19
2 MIN

* Am scris recent despre o oază de linişte în care compatrioţii noştri umflaţi la trup de la excese pot scăpa de kilograme, însă există români care nu doresc linişte şi SPA, ci acţiune; pentru ei am găsit un colţ de Rai dedicat sporturilor de iarnă: cabana "Vârful cu Dar". Domnul cabanier ne oferă mai multe detalii:

– De unde vine numele ăsta, de "Vârful cu Dar"? Ştiam că există Vârful cu Dor…

– Aici se organizează nunţi cu dar; numele e anume pus ca invitaţii să ţină minte şi să nu se îmbete, cumva, înainte de a cotiza.

– Acum nu e nuntă, ci perioadă de relaxare: aveţi condiţii pentru sporturile de iarnă?

– Depinde ce numiţi sport de iarnă: la o adică, Raliul Dakar e iarna, aşadar se poate spune că e sport de iarnă, nu?

– Să spun altfel: condiţii pentru sporturile de zăpadă aveţi?

– Dacă e zăpadă, turiştii se pot bate cu bulgări de zăpadă. Dacă nu-i, se pot bate cu bulgări de pământ ori cu pumni şi pari. Pârtia e bună şi pentru zbor cu schiurile.

– Cum aşa? Pentru zbor trebuie trambulină specială, nu?

– Pârtia se termină cu pancarta "Stop! Atenţie, prăpastie!". Dacă o ia vântul se ajunge la zbor… Dar am găsit o metodă ca turiştii să nu ajungă la prăpastie!

– Vai, ce bine! Cum aţi făcut?

– La un kilometru înainte de râpă am pus chioşc cu vin fiert, ţuică fiartă… Turistul care coboară cu schiurile simte mirosul de scorţişoară şi imediat pune frână!

– Remarc nişte cetăţeni care răcnesc cu faţa spre munte…

– Angajaţii noştri controlează ecoul, să nu fie înfundat de la noroi şi să nu răspundă ori să pornească avalanşele şi să n-avem timp să dăm drumul la câini!

– Vă referiţi la câinii salvatori, care scot turiştii de sub zăpadă, nu?

– Câinii ospătari, cu butoiaşe la gât, care servesc turiştii scoşi de sub zăpadă. Dresaţi, aduc şi nota; avem o căţea care chiar încarcă socoteala şi înşală la gramaj!

– Ce atracţii aţi pregătit pentru turişti, ceva inedit, ce nu au ei acasă?

– Acasă la ei au confort, curăţenie, căldură, mâncare, condiţii bune, aşadar le oferim cu totul altceva. Plus atracţia de urs: sigur n-au acasă urs şi sigur le-a plăcut ursul de lângă cabană!

– De unde atâta siguranţă?

– Dintre toţi cei care s-au întâlnit cu ursul, noaptea, când au ieşit să meargă la WC-ul din marginea pădurii, nimeni nu s-a mai întors să spună că nu le-a plăcut jivina!

Comentarii