Zelenski, după vizita Robertei Metsola la Kiev: A fost un gest de eroism

sâmbătă, 02 aprilie 2022, 10:21
1 MIN
 Zelenski, după vizita Robertei Metsola la Kiev: A fost un gest de eroism

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a mulțumit Robertei Metsola pentru vizita efectuată la Kiev, însă este de părere că „Europa nu are dreptul să reacționeze în liniște” la situația din Mariupol, acolo unde civilii au fost împiedicați să părăsească orașul, iar forțele ruse au atacat în mai multe rânduri culoarele umanitare.

Președintele Parlamentului European este primul lider al unei instituții europene care a mers să viziteze Ucraina, de la izbucnirea războiului.

Liderul de la Kiev i-a mulțumit Robertei Metsola pentru sprijinul pe care Parlamentul european i l-a acordat de la invazia Rusiei în Ucraina și a catalogat gestul său drept „o dovadă de eroism”.

Vreau să vă mulţumesc personal Roberta şi echipei dumneavoastră, într-un moment atât de important pentru ţara noastră (…) astăzi când ucrainenii cred în fapte şi măsuri concrete, că daţi dovadă de eroism, căci astăzi este un gest de eroism să veniţi în Ucraina (…) Apreciem foarte mult toate aceste demersuri. (…) ne bucurăm că sunteţi de partea luminii şi a binelui în ceea ce priveşte Ucraina”, a declarat Volodimir Zelenski, în timpul unei înregistrarări postate în mediul online.

Aflați amănunte de pe b1tv.ro.

Comentarii