Ziua şi amicalul pentru Poli

miercuri, 16 februarie 2022, 02:42
3 MIN
 Ziua şi amicalul pentru Poli

 

România U19 – CSM Politehnica Iaşi 1-2 (1-0), într-o partidă de verificare. Azi, de la ora 12:00, Poli susţine un alt test, la Buzău, cu FC (foto: www.politehnicaiasi.ro)

Politehnica Iaşi a disputat ieri primul meci amical din perioada cantonamentului pe care-l efectuează în această săptămână. Pe unul din terenurile Centrului Naţional de Fotbal Buftea, bază a FRF în care echipa ieşeană este cantonată începând de duminică seară, Poli s-a confruntat cu echipa naţională a României formată din juniori sub 19 ani. Echipa de ligă secundă s-a impus cu 2-1 (0-1).

Echipa micilor tricolori, pregătită de Adrian Văsâi, care a selecţionat mulţi jucători din eşalonul secund, a condus la pauză graţie reuşitei lui Chiriţoiu, care a transformat un penalty în minutul 35. Poli a întors rezultatul în actul doi, prin Camara (’65) şi Pop (’80).

Antrenorul ieşenilor, Costel Enache, a mizat pe formula: Brânză (’46 – Axinte) – Kouadio (’46 – Serediuc), Cană (’46 – Ungurenaşu), Plămadă (’32 – Chiorean), Ad. Ilie (’60 – Defta) – Okan, Stan (’46 – Asăvoaei) – Aftanache (’78-Grigoriu), Muratovic (’46 – Fr. Cristea), Mărieş (’46 – Mawatu; ‘78 Pop) – Plohotniuk (’46 – Camara; 66 – Pelivan). Francezul Jeremy Mawatu (25 ani – Energetik Minsk, Belarus I) e în probe, fiind folosit puţin deoarece abia a sosit, iar Bârlădeanu, Hrib şi Puşcaş nu au fost utilizaţi, ultimul din motive medicale. Plămadă a fost înlocuit ca urmare a faptului că s-a ales cu capul spart, fiind cusut în ambulanţă. Camara, abia revenit după o accidentare, a fost înlocuit după ce a avut mici probleme.

Pentru echipa ieşeană a fost a şasea partidă de verificare a anului. În precedentele, derulate la Iaşi, Politehnica a înregistrat următoarele rezultate: 8-0 cu echipa de juniori a clubului, 5-0 contra CSM Paşcani (ultimul loc în C1), 4-1 cu Ştiinţa Miroslava (locul VII în C1, serie care are 10 echipe), 2-0 cu Bucovina Rădăuţi (locul III în C1) şi 0-1 cu Foresta Suceava (locul II în C1). Primele patru dueluri amintite s-au jucat pe un teren sintetic.

Politehnica va disputa astăzi un nou test, cu FC Buzău. Confruntarea cu echipa situată pe locul V în Liga a II-a va avea loc la Buzău, cu începere de la ora 12:00. După partidă, Poli va reveni la Buftea, unde va sta până vineri dimineaţă. Apoi, se va deplasa la Ploieşti, unde va juca un meci de pregătire cu liderul eşalonului doi, Petrolul. La finalul disputei cu prahovenii, delegaţia ieşeană va reveni acasă.

Mai trebuie precizat faptul că deşi nu a fost luat în cantonament, stoperul bistriţean Andrei Gal, care a fost testat în această iarnă, a fost legitimat de Poli, deşi se anunţase că se va renunţa la el. Gal va fi însă împrumutat la o altă echipă în sezonul de primăvară.

 

 

 

 

 

 

Comentarii