Zona ATI Infecţioase: ocupare de 100%. În ultimele 24 de ore nu au fost cazuri DELTA

marți, 21 septembrie 2021, 01:50
2 MIN
 Zona ATI Infecţioase: ocupare de 100%. În ultimele 24 de ore nu au fost cazuri DELTA

Ieri s-a înregistrat un nou număr record de cazuri la Iaşi, în ultima săptămână: 25. La Spitalul de Infecţioase, care tratează cele mai grele cazuri, nu mai erau ieri deloc locuri la ATI. În judeţ erau disponibile doat 9 astfel de locuri.

 

Un nou record încheie săptămâna la Iaşi. Ieri, 25 de noi cazuri de infecţie cu SARS COV 2 , cel mai mare număr din ultimele şapte zile. Direcţia de Sănătate Publică a anunţat că în ultimele 24 de ore nu s-au depistat tulpini Delta la persoane confirmate pozitiv cu Covid-19. Dintre cazurile confirmate pozitiv şi internate, în ultimele 24 de ore s-au efectuat 11 externări. În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore sa înregistrat un deces în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 936. Referitor la gradul de ocupare al paturilor din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, ieri erau ocupate 56 paturi, din care 9 sunt paturi ATI.

În continuare gradul de ocupare a secţiei ATI COVID de la Spitalul de Boli Infecţioase este de 100%, iar la nivel de judeţ este de 50%. Ieri, mai erau libere doar 9 paturi ATI în întreaga reţea sanitară, respectiv la Spitalul Municipal Paşcani , la Spitalul “Sf. Spiridon” şi la Spitalul de Neurochirurgie. Pentru persoanele depistate pozitiv cu noul coronavirus, în unităţile sanitare sunt puse la dispoziţie 163 de paturi, dintre care 97 de paturi pentru bolnavii confirmaţi pozitiv cu COVID-19 (CF Paşcani – 22 paturi, CF Iaşi – 15 paturi, Spitalul Orăşenesc Hârlău – 12 paturi, Spitalul de Pneumologie – 28 paturi, Spitalul de Boli Infecţioase – 20 de paturi) şi 67 de paturi în zonele roşii destinate pacienţilor cu alte patologii şi confirmati pozitiv cu COVID-19.

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu erau ocupate paturile ATI în schimb o persoană confirmată pozitiv cu noul coronavirus urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă unităţii medicale. La Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie “Elena Doamna” Iaşi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturile ATI. De asemenea, în zona ATI Covid de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Sfânta Maria” Iaşi nu sunt ocupate paturile ATI şi nici cele cinci paturi din zona medicală COVID.

 

 

Comentarii