„Frica” de ace şi obiceiul de a conduce fără permis l-au adus cu un pas în puşcărie

sâmbătă, 10 iulie 2021, 01:50
2 MIN
 „Frica” de ace şi obiceiul de a conduce fără permis l-au adus cu un pas în puşcărie

Un şofer care a vrut să-i mulţumească celui care-l scosese din nămeţi s-a ales cu aproape 3 ani de închisoare. Pedeapsa a fost stabilită de magistraţii Judecătoriei Paşcani, cazul urmând să fie reanalizat de Curtea de Apel, în octombrie.

Faptele s-au petrecut în februarie 2017, când Bogdan Altam se afla în vizită la părinţii săi, din satul Vascani, comuna Ruginoasa. A băut cu ei până la ora 22.00, când s-a hotărât să iasă la o plimbare cu maşina prin sat. Din cauza unor manevre greşite, a reuşit să-şi împotmolească Opelul în zăpadă. A cerut ajutorul unui sătean, C.V.A. Acesta s-a conformat, ajutându-l să-şi deszăpezească maşina.

Ca „recompensă”, i-a cerut lui Altam să-l ducă până în centrul comunei, pentru a-şi cumpăra ţigări. Deşi nu avea permis şi era şi băut, Altam a acceptat, ieşind pe drumul naţional şi mergând până în Ruginoasa. C.V.A. a rămas acolo, iar Altam a plecat înapoi spre Vascani. Aici însă, a fost oprit de poliţişti. Altam a fost condus la sediul Poliţiei municipiului Paşcani, unde etilotestul a arătat o alcoolemie de 0,6‰ în aerul expirat. Bărbatul a refuzat să i se preleve probe biologice, invocând faptul că i-ar fi frică de ace.

Altam a fost trimis în judecată pentru conducerea unui vehicul fără permis şi refuz de prelevare de mostre biologice. „Frica de ace” nu a fost acceptată ca argument de judecători, întrucât bărbatul nu a putut prezenta niciun act medical care să ateste că prin folosirea seringii i s-ar fi pus în pericol viaţa sau integritatea corporală. Magistraţii Judecătoriei Paşcani l-au condamnat pe Altam la câte un an de închisoare pentru fiecare infracţiune comisă.

Cum acesta mai suferise o condamnare anterioară pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat şi alte două pentru conducere fără permis, dintre care una cu suspendare, a rezultat o pedeapsă finală de 2 ani şi 11 luni de închisoare, cu executarea în regim de detenţie. Totodată, lui Altam i s-a interzis să mai conducă un automobil timp de trei ani după executarea pedepsei, în eventualitatea în care ar absolvi cu succes cursurile unei şcoli de şoferi.

Comentarii