anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

A plecat la ceruri un îndrăgit medic de la „Socola“: Lăcrămioara Fărcăşel

GALERIE
medic socola
 • medic socola
- +

Medicul psihiatru Lăcrămioara Fărcăşel punea un mare accent pe credinţa în Dumnezeu în tratamente.

Reprezentanţii Institutului de Psihiatrie „Socola“ din Iaşi au anunţat ieri, 18 februarie 2021, că medicul psihiatru Lăcrămioara Fărcăşel s-a stins din viaţă.

„Doctor, mamă, soţie, dar mai ales un om de o nobleţe sufletească şi un altruism ieşite din tipare. Decenii întregi de muncă şi dedicaţie în servicii grele de acuţi, ca II Bărbaţi, apoi în cabinet, unde a continuat să desfacă şi să «panseze» rănile sufleteşti ale celor care i-au căutat sfatul şi recomandările. Cu toţii, alături de familia sa minunată, îi vom păstra amintirea purităţii şi a sufletului angelic, de om binecuvântat cu o mistuitoare căldură şi profundă înţelegere interioară a psihicului uman“, au transmis aceştia.

Într-un reportaj realizat de Doxologia.ro în urmă cu mai mulţi, medicul psihiatru Lăcrămioara Fărcăşel sublinia cât de importantă este legătura cu Dumnezeu în tratamentul bolnavilor cu afecţiuni psihiatrice.

„Ca medic psihiatru, ai nevoie de Dumnezeu pentru a şti ce să-i spui unui pacient care poate să-şi ia viaţa sau poate să ia viaţa altuia. Legătura cu Dumnezeu şi speranţa că Dumnezeu îl va ajuta există la fiecare om, chiar şi la cei ce sunt la regimuri supravegheate, cu afecţiuni majore, cu schizofrenie, cu epilepsie. Spun acest lucru pentru că niciodată nu am vazut un bolnav aici în spital care atunci când vine părintele să nu se închine, să nu îngenuncheze, să nu sărute crucea“, spunea medicul în articolul realizat de Doxologia.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ioan Alexandru TOFAN

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ceea ce lipsea, acum 145 de ani, învăţământului superior românesc, era o veritabilă comunitate academică, o formă vie de interacţiune şi dezbatere între membrii breslei învăţătorilor. Cam asta lipseşte şi acum. Suntem prieteni între noi, ne sunăm şi ne vedem din când în când, mai organizăm conferinţe şi colocvii, scriem în aceleaşi reviste şi, rar, ne recenzăm cărţile. Tot din prietenie, mai degrabă. Dar instituţiile unde ne petrecem mare parte a zilei, Universităţile patriei, nu par a se hrăni, cum ar fi normal, din prieteniile noastre.

opinii

Nebuna de la Rhornfield Hall

Codrin Liviu CUȚITARU

Nebuna de la Rhornfield Hall

Meritul „intertextului” lui Jean Rhys este acela de a reconfigura un personaj schematic (în forma sa iniţială) şi de a-i conferi dimensiune psihologică. Fantoma lunatică „Bertha” devine, în acest roman postmodern, sensibila şi nevropata „Antoinette”, victima unui univers rigid şi extrem de neconcesiv cu inadaptaţii.

Criză majoră de încredere în politicienii români

Dan TAPALAGA

Criză majoră de încredere în politicienii români

Lipsa cronică de încredere în liderii politici şi în actualul sistem de partide nu anunţă nimic bun. În momente de criză economică majoră, în situaţia în care inflaţia va muşca şi mai tare din puterea de cumpărare, pe fondul stării generale de iritare amplificate de războiul din Ucraina, este nevoie doar de o scânteie şi butoiul cu pulbere riscă să sară în aer provocând explozii sociale în lanţ.

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Ioan STANOMIR

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Nici o altă întrebare nu este mai obsedantă în istoria intelectuală a Rusiei decât cea care priveşte propria ei identitate. De trei secole, din clipa în care Petru cel Mare a acordat Moscovei hlamida imperială, Rusia se află prinsă în acest dialog frenetic cu Occidentul. În această oglindă pe care i-o întinde civilizaţia pe care o imită, dar şi pe care o detestă, Rusia îşi poate contempla propriul chip.

pulspulspuls

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Aşadar, numai ce s-a vorbit la Şcoala politică de vară de pe Bahlui despre şansele fostului premier MRU la candidatura pentru funcţia supremă în târg, că au şi apărut două căi divergente în parcursul său ipotetic. 

Caricatura zilei

Isărescu și calul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.