Activităţi de educaţie anticorupţie, cu liceeni în cadrul proiectului educaţional – informaţional „Info.Biblioteca: Viaţă – Anticorupţie – Libertate”

marți, 13 februarie 2024, 09:20
2 MIN
 Activităţi de educaţie anticorupţie, cu liceeni în cadrul proiectului educaţional – informaţional „Info.Biblioteca: Viaţă – Anticorupţie – Libertate”

În data de 12 februarie 2024 a fost desfăşurată o nouă activitate de educaţie anticorupţie şi pentru promovarea integrităţii în cadrul celei de-a VI-a ediţii a proiectului educaţional – informaţional „Info.Biblioteca: Viaţă – Anticorupţie – Libertate” (VAL), derulat în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iaşi.

Proiectul se adresează liceenilor şi studenţilor din instituţii de învăţământ liceal şi universitar ale judeţului Iaşi, având ca obiectiv intensificarea gradului de promovare şi dezvoltare a unui comportament integru în rândul tinerilor şi a unei conduite social-educaţionale privind importanţa atitudinii preventive şi antivictimale, precum şi informarea corectă a grupului ţintă în eventualitatea unor situaţii de risc (corupţie, consum de droguri sau trafic de persoane).

Activitatea s-a desfăşurat la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iaşi. Prezentările tematice au fost susţinute de reprezentanţii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Iaşi şi Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Iaşi.

Aceste sesiuni de educaţie, prin unificarea eforturilor instituţiilor partenere, contribuie la conturarea unui bagaj informaţional al tinerilor despre metode, tehnici şi mijloace de prevenire specifice de combatere a corupţiei, a traficului de persoane şi de reducere a cererii şi ofertei de consum de droguri.

Ediţia a VI-a a proiectului iniţiat de Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iaşi, în parteneriat cu Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Iaşi şi Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Iaşi, se va derula până în luna iunie 2024, conform calendarului de desfăşurare a activităţilor, în unităţi şcolare preuniversitare şi universitare de la nivelul judeţului Iaşi.

SERVICIUL JUDEŢEAN ANTICORUPŢIE IAŞI

 

Comentarii