Ai avut o experienţă aparte în spital? Scrie-i Guvernului la adresa de mai jos!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 18.04.2021

Ai avut o experienţă aparte în spital? Scrie-i Guvernului la adresa de mai jos!

GALERIE
spital
  • spital
- +

ANMCS a lansat un portal în care pacienţii sau aparţinătorii pot scrie despre experienţele lor, negative sau pozitive, avute în spital. La ce va folosi instituţia guvernamentală aceste sesizări?

Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Spitale (ANMCS), instituţie publică în subordinea Guvernului, a pus la dispoziţia pacienţilor, pe portalul propriu, un instrument de comunicare prin care bolnavii sunt încurajaţi să povestească experienţa avută în spitale, atât cea pozitivă, cât şi cea negativă.

Formularul, care este disponibil la https://capesaro.gov.ro/experienta-ta.php, poate fi completat de pacienţi sau aparţinători, care vor avea ocazia să semnaleze probleme cu care s-au confruntat pe perioada internării, şi pot lăsa inclusiv sugestii pentru îmbunătăţirea activităţii.

„Pacienţii au astfel posibilitatea să contribuie la îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite de către unităţile sanitare prin semnalarea unor experienţe avute în interacţiunea cu sistemul sanitar, atât ca pacient, cât şi ca aparţinător, experienţe care pot reprezenta lipsa de preocupare pentru calitatea serviciilor oferite sau pot afecta siguranţa pacienţilor. Este important de ştiut că informaţiile transmise în acest formular nu au caracterul unei petiţii conform OG 27/2002, cu modificările şi completările ulterioare“, au precizat reprezentanţii ANMCS.

Aceştia mai spun că datele colectate vor fi folosite de către structurile de specialitate ANMCS în cadrul procesului de monitorizare de după acreditarea spitalelor, conform metodologiilor şi procedurilor interne.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De la Koudela la Schär, via Şovre

Nicolae GRECU

De la Koudela la Schär, via Şovre

Corectitudinea politică în sport începe să însemne respectarea ad litteram a unor reguli, indiferent cât de stupide ar fi.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

În acest episod, autorul serialului se referă critic la încercările unui cunoscut etnolog contemporan de a impune ideea existenţei unui „mit fondator” românesc, bazat pe figura împăratului roman Traian, cuceritor al Daciei.

Iar şi iar despre pocăinţă

pr. Constantin STURZU

Iar şi iar despre pocăinţă

Pocăinţă nu se poate face decât în timp. Când se termină timpul, omul nepocăit "se încremeneşte în moleşeala sufletului şi în nesimţire". Există şi atunci un soi de pocăinţă, dar "pocăinţa lui de acolo este un regret pentru viaţa lui greşit trăită, dar unit cu neputinţa de a se mişca din ea" (Părintele Dumitru Stăniloae). 

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Ideile vehiculate în rubrica de azi, aparţinând marelui filozof francez Rémi Brague (1947-), deşi par străine de tărâmul economiei, au un rol important în înţelegerea modului cum s-au născut şi consolidat valorile şi instituţiile occidentale care caracterizează azi o naţiune civilizată, inclusiv sub raport economic.

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Mita-n mască

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.