Băieţii de la cumătrie, supăraţi pe sponsorii lui Maia Sandu

sâmbătă, 21 mai 2022, 01:50
3 MIN
 Băieţii de la cumătrie, supăraţi pe sponsorii lui Maia Sandu

Auzim prin zona băieţilor de la cumătrie că e mare agitaţie în zona acestora, cu tot sprijinul indirect de care beneficiază ei dinspre palatul cel roznovan, pe motiv că sunt prea şuntaţi de concurenţa pe bune care vine dinafara Iaşului cu bani tot mai mulţi de investit în cartiere întregi de blocuri.

Bine, trecem acuma peste faptul că şi aceşti băieţi de cumătrie sunt, majoritatea, de pe la Paşcani, şi că, la fel, şi ei au venit peste latifundiarii din oraş acuma ceva anişori cam cum vin acuma alţii peste ei. Să revenim însă: cică oamenii se plâng că vin investitori cu prea mulţi bani ba din Bacău, ba din Cluj, ba din Bucureşti, ba mai nou chiar şi din Basarabia, şi că banii care îi bagă sunt atât de mulţi încât nici cu şuntări de la Primărie tot nu fac faţă. Dar nu asta voiam noi să vă spunem acum aicea, că doar n-o să le plângem noi de milă acestor băieţi, că au ei bani destui. Ci despre faptul că, printre investitorii care au venit de peste Prut, cei mai mari şi mai mari ar fi unii cu grosul băgat în Copou, şi care, ca să vedeţi, ar fi cică principalii sponsori electorali ai Maiei Sandu. Hopaa!? Şi noi care credeam că, de fapt, banii vin de peste Nistru, ca la alţi investitori mai dinspre Bahlui…

Se pot bucura băieţii de la Iaşi?

Şi cum de la afaceri la politichie nu-i decât un pas, haideţi să vă supunem atenţiei un tablou mai amplu, în perspectiva alegerilor din 2024 (locale, parlamentare şi prezidenţiale), ca să vedem dacă băieţii de mai sus de la Iaşi au motive de bucurie sau de supărare. Mai întâi, se cam ştie că PSD şi PNL vor merge în 2024 într-un soi de nou USL, tocmai ca să radă cam tot. În aceste condiţii, analiştii spun că singura şansă a USR, dacă vor să fie în vreun calcul de putere în 2024, este să se concentreze şi să câştige prezidenţialele, unde clar nu stă bine nici PSD, nici PNL (se aude că vor să-l arunce în luptă pe general, ca postul de premier să rămână la PSD). Dacă USR va câştiga prezidenţialele, un prezidenţiabil cu forţă va aduce procente şi partidului, dar va putea impune şi premier userist. În caz contrar, USR va ieşi total din schemă pentru cel puţin 8 ani. Până acuma, se vorbea de Kovesi.

Ehehe, dar mai nou, fie cu USR, fie cu viitoarea construcţie politică a lui Cioloş, ce-aţi zice de Maia Sandu? Iaca ce spunea alaltăieri Cioloş, la Brexelles: „E o mare bucurie să o revăd la Parlamentul European pe Maia Sandu, pe care am invitat-o împreună cu ceilalţi colegi din delegaţia română din Renew Europe la şedinţa grupului”.

Unii zic că, în fapt, păpuşar la toată chestia asta ar fi Macron şi băieţii lui cu ochi albaştri. Hm, n-ar fi exclus. Să vedem ce părere are mister Jo!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii