Centrul de Excelenţă îşi reia de azi activitatea, dar într-un nou format
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Centrul de Excelenţă îşi reia de azi activitatea, dar într-un nou format

GALERIE
centrul de excelenta
  • centrul de excelenta
- +

Centrul Judeţean de Excelenţă Iaşi îşi reia activitatea, începând de astăzi elevii cu rezultate deosebite la olimpiadele judeţene şi naţionale, dar şi cei care au obţinut rezultate foarte bune în urma cursurilor la Centrul de Excelenţă în anii anteriori, se vor reîntâlni cu pasiunile lor şi cu profesorii valoroşi ai centrului. 

Centrul îşi reia activitatea însă într-un nou format, ca instituţie cu personalitate juridică, înfiinţată prin Ordinul M.E.C. nr. 5956/ 04.11.2020. Prin urmare, din acest an şcolar, instituţia îşi desfăşoară activitatea ca unitate conexă a Ministerului Educaţiei, sub coordonarea metodologică a ISJ, având sediul la adresa str. Nicolae Bălcescu nr. 19, în clădirea Şcolii Postliceale Sanitare „Grigore Ghica Vodă”.

„După un an cu multe provocări şi obstacole din punct de vedere educaţional, redeschidem cursurile Centrului de Excelenţă în acest semestru la o serie de discipline şcolare, urmând ca din toamnă să diversificăm domeniile de studiu şi numărul grupelor de elevi. Şcoala digitală ne va fi gazdă pentru aceste cursuri desfăşurate cu elevi de gimnaziu şi de liceu, sub coordonarea unor profesori cu o pregătire ştiinţifică deosebită, cu un palmares profesional confirmat în diverse contexte competiţionale”, a declarat Genoveva Farcaş, inspector şcolar general al ISJ. Rolul Centrului de Excelenţă este de a selecta elevii cu interes superior şi pasiune pentru anumite domenii ale ştiinţei şi de a le asigura acestora pregătirea centrată pe nevoile şi aptitudinile lor.

Toate activităţile de instruire se vor desfăşura în perioada martie-mai 2021, în regim online. În acest semestru, pregătirea elevilor se va desfăşura în cadrul a 16 grupe de excelenţă pentru disciplinele limba şi literatura română, matematică, fizică, chimie, biologie, geografie, istorie şi informatică. Două dintre aceste grupe au fost constituite la Paşcani. În acest moment, la nivelul judeţului sunt selectaţi 287 de elevi. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pandemos

Cătălin ONOFREI

Pandemos

Profitorii şi (de)mobilizaţii.

Filmuletul zilei

opinii

Răul învinge

Briscan ZARA

Răul învinge

Răul învinge aproape de fiecare dată pentru că noi, oamenii, îl supraestimăm. Victoria binelui poate fi cel mult de moment, dar pe termen lung se dovedeşte mereu că răul îşi revendică izbânda înzecit. Şi asta numai din cauza reacţiei noastre, a oamenilor, la spaimă.

Câţi (mai) suntem?

Ciprian IFTIMOAEI

Câţi (mai) suntem?

Un răspuns din perspectiva statisticii oficiale.

Cearta cu istoria. Cazul Octavian Goga

Mihai DORIN

Cearta cu istoria. Cazul Octavian Goga

Mai bine mai târziu decât niciodată, s-a dezvelit la Iaşi, în contextul Centenarului Marii Uniri, un bust al lui Octavian Goga. Corifeii revizionismului progresist au reacţionat nervos. Nu mai este loc pentru ctitorii Marii Uniri şi ai ideii naţionale, dacă nu corespund grilei lor de lectură. Câteva generaţii de români au crescut cu versurile, ideile şi idealurile lui O. Goga, crezând în România şi datorită geniului poetului „patimii noastre”. A venit se pare vremea să curmăm această tradiţie periculoasă şi să-l sacrificăm din nou pe Goga. Comuniştii nu au procedat altfel.

pulspulspuls

Are sau nu Iaşul om ca să-l ungă ministru plin? Madam, aveţi legătura!

Are sau nu Iaşul om ca să-l ungă ministru plin? Madam, aveţi legătura!

Auzim că s-a discutat la vârf în coaliţie, mai ales ieri, ca ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, să fie schimbat din funcţie în urma gafelor, chiar dacă discutabile, din ultima perioadă. 

Caricatura zilei

Tot felu

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.