Chemat de judecători ca să dea explicaţii clare de ce a urinat acolo unde a urinat

joi, 17 mai 2018, 01:50
2 MIN
 Chemat de judecători ca să dea explicaţii clare de ce a urinat acolo unde a urinat

În primă instanţă, individul a fost condamnat pentru fapta sa ca urmare a unui gest prostesc. Poliţia a luat dovada de pe propria pagină de Facebook a tânărului

Un bărbat din comuna Ciurea s-a prezentat, zilele trecute, în faţa judecătorilor de la Curtea de Apel Iaşi din cauza unui gest prostesc. Gabriel Vînachi este judecat pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, fiind şi condmanat, de prima instanţă, la doi ani de închisoare cu suspendare. Vânachi a comis fapta în 2014, atunci când a urinat pe o maşină a Poliţiei ce era parcată în Lunca Cetăţuii. Bărbatul s-a fotografiat şi a postat imaginea pe Facebook. Pentru a putea să îl trimită în judecată, procurorii au audiat doi martori în acest caz care s-au arătat contrariaţi de gestul lui Vînachi. Acesta din urmă a fost audiat de poliţişti, în faţa acestora recunoscând şi regretând fapta, potrivit rechizitoriului.

Referitor la necesitatea ca ieşeanul să fie tras la răspundere penală pentru fapta sa, procurorul de caz motivează în felul următor: „Consider că Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi, instituţie ce are personalitate juridică, este subiect pasiv al infracţiunii prevăzute de art. 371Cod Penal deoarece legiuitorul a prevăzut că acţiunea prin care s-a adus atingere demnităţii poate fi săvârşită atât faţă de o persoană fizică, cât şi faţă de o persoană juridică de drept public sau privat. În ceea ce priveşte urmarea imediată a acţiunii inculpatului, consider că acţiunea acestuia de a urina pe un autovehicul inscripţionat al Poliţiei Române, pe timp de zi şi în văzul altor persoane, după care a postat pe un site public de socializare poze cu el urinând, e de natură să aducă atingere imaginii Poliţiei Române şi poate crea inculpatului un sentiment de invulnerabilitate în faţa legii.“ Vânachi a fost arestat ulterior, dar nu pentru fapta de mai sus, ci pentru distrugere: a incendiat o maşină. 

Comentarii