Chirica a rămas fără avocat plătit în Dosarul Flux. Se caută un apărător din oficiu

luni, 30 octombrie 2023, 10:39
1 MIN
 Chirica a rămas fără avocat plătit în Dosarul Flux. Se caută un apărător din oficiu

Surpriză în dosarul „Flux”. Colaborarea dintre primarul Mihai Chirica și fostul decan al Baroului ieșean, avocatul Marius Striblea, care l-a reprezentat până acum, a încetat.

 Ca urmare, judecătorul de cameră preliminară a dispus amânarea discutării dosarului și stabilirea unui nou termen, pentru data de 14 noiembrie. Până atunci,

Baroul urmează să desemneze pentru Chirica un apărător din oficiu, care să studieze dosarul și să pregătească apărarea.

Dosarul „Flux” a fost înaintat instanţei în iulie anul trecut, de atunci el aflându-se în camera preliminară, dezbaterile vizând legalitatea întocmirii rechizitoriului. Ancheta procurorilor plecase de la faptul că SC Flux SRL, societate administrată de Tudor Cheşcu, primise autorizaţie pentru construirea unei clădiri de birouri cu subsol pe două niveluri, parter şi un etaj. În realitate, fusese edificat un imobil cu 9 niveluri, respectiv subsol, demisol, parter, mezanin, 4 etaje şi mansardă. Deşi nu respecta autorizaţia, imobilul a fost intabulat, procurorii susţinând că acest lucru s-a făcut cu sprijinul conducerii Primăriei şi al unor funcţionari ai acesteia. Certificatul de edificare a construcţiei, care atesta respectarea autorizaţiei, ar fi cunoscut patru variante diferite din punctul de vedere al conţinutului sau al semnatarilor, toate cu acelaşi număr de înregistrare.

Detalii despre dosarul ”Flux”, AICI

Comentarii