Colegiile mari din Iaşi care au ramas fara directori dupa concurs. Vor fi numiri de la ISJ

La „Negruzzi”, Colegiul Pedagogic sau Seminarul Teologic nu s-au ocupat prin concurs posturile de director plin

marți, 21 decembrie 2021, 05:50
2 MIN
 Colegiile mari din Iaşi care au ramas fara directori dupa concurs. Vor fi numiri de la ISJ

90 de şcoli şi instituţii aflate în subordinea Ministerului Educaţiei din judeţul Iaşi nu şi-au ocupat fie funcţiile de director, de director adjunct, fie ambele în urma desfăşurării concursului pentru ocuparea acestor posturi. Printre acestea se numără şi instituţii de învăţământ cunoscute din municipiul Iaşi, cum este şi cazul Colegiului Naţional „Costache Negruzzi”, care nu şi-a ocupat atât funcţia de director, cât şi de director adjunct.

Dintre cele 220 de şcoli cu personalitate juridică din judeţul Iaşi, aproape 90 nu vor avea director sau director adjunct care să îşi fi obţinut postul prin concurs, în cazul acestor unităţi de învăţământ urmând să fie numite de către Inspectoratul Şcolar Judeţean fie cadre didactice din cadrul acelei şcoli, fie cadre didactice care au specializările necesare din alte unităţi de învăţământ din judeţ. Majoritatea şcolilor care nu şi-au ocupat funcţiile de conducere sunt din mediul rural, însă sunt numeroase exemple şi din municipiul Iaşi sau din oraşele din judeţ. Una dintre cele mai cunoscute şcoli în această situaţie este Colegiul Naţional „Costache Negruzzi”, care nu va avea nici director şi nici director adjunct care să fi obţinut postul prin concurs.

De asemenea, Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” nu şi-a ocupat prin concurs unul dintre posturile de director adjunct, un caz similar fiind şi la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”. La Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” nu va fi nici director şi nici director adjunct cu posturile câştigate prin concurs, la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” s-a ocupat postul de director, însă nu şi cele două de director adjunct, iar la Colegiul Tehnic  „Ioan C. Ştefănescu” a rămas vacant un post de director adjunct. În această listă se adaugă şi 11 grădiniţe care nu vor avea pentru un an director cu postul câştigat prin concurs, acesta fiind cazul Grădiniţei „Paraschiva” şi a Grădiniţelor cu Program Prelungit nr. 1, nr. 12, nr. 13, nr. 16, nr. 18, nr. 20, nr. 22, nr. 29, nr. 3 şi nr. 4.

Şi la Liceul „Leonida” nu s-a ocupat prin concurs postul de director, la Liceul de Mecatronică şi automatizări nu s-au ocupat posturile de director şi director adjunct, iar la „Miron Costin” cel de director adjunct. De asemenea, nici Seminarul Teologic „Sf. Vasile” nu şi-a ocupat prin concurs postul de director, iar la Şcoala „Haşdeu”, la „G. Coşbuc” şi „Otilia Cazimir” nu s-au ocupat posturile de director adjunct, lista continuând şi cu Şcoala Postliceală Sanitară „Gr. Ghica Vodă”, care, de asemenea, nu va avea director adjunct prin concurs.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii