anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Consilierii au aprobat două linii de gardă la Spitalul mobil de la Leţcani

GALERIE
spital mobil Letcani
 • spital mobil Letcani
- +

În prima lor şedinţă mai consistentă de după alegeri, deşi convocată tot „de îndată”, consilierii judeţeni s-au tatonat reciproc, mai ales liderul grupului PSD cu preşedintele liberal al CJ, şi au lămurit unele proceduri prin care funcţionează Consiliul Judeţean.

Cu o singură absenţă, Dorel Lebădă, pe motive medicale, consilierii au adoptat în unanimitate toate cele cinci proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi. Pentru cel mai important dintre ele – deschiderea a două linii de gardă pe specialităţile boli infecţioase şi terapie intensivă la complexul medical mobil de la Leţcani – preşedintele Costel Alexe a explicat caracterul urgent prin faptul că sunt ocupate deja 76 de paturi. Este vorba de toate cele 60 destinate pacienţilor cu forme medii de Covid-19 şi 16 din cele 18 paturi de la secţia de terapie intensivă.

Amintim că spitalul mobil funcţionează ca secţie exterioară a Spitalului de Boli Infecţioase şi este destinat diagnosticării şi tratamentului pentru combaterea răspândirii Covid-19 la nivelul Regiunii Nord-Est. De altfel, deschiderea celor două linii de gardă a fost solicitată de conducerea Spitalului de Boli Infecţioase. Cheltuielile de personal sunt estimate în proiect la 46.500 de lei. „Ne încadrăm în bugetul de venituri şi cheltuieli al spitalului”, a precizat directorul financiar-contabil al spitalului, Cristina Năstase. Ea a adăugat, la întrebarea consilierului Răzvan Socolov, că, „dacă funcţionarea spitalului se va extinde la toate cele 256 de paturi (acum sunt autorizate doar jumătate dintre ele, n.r.), vom face solicitări” în sensul unor noi modificări în structura medicală. Cristina Năstase a precizat că, Spitalul de Boli Infecţioase funcţionează tot cu două linii de gardă, pentru cele 300 de paturi.

Pe de altă parte, preşedintele Costel Alexe a răspuns unei interpelări, precizând că, la şedinţa ordinară a CJ de săptămâna viitoare, vor fi prezentate concluziile raportului Curţii de Conturi realizat după achiziţia spitalului mobil. Aşa cum am relatat în ediţia de ieri, Serviciul de Investigare a Infracţiunilor Economice din cadrul Poliţiei şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal deschis încă de acum trei luni pe marginea acestui subiect.

Ulterior, şi celelalte proiecte de pe ordinea de zi au trecut cu unanimitatea celor prezenţi online: prelungirea mandatului unuia dintre administratorii Aeroportului, aprobarea unor activităţi de întreţinere pe câteva segmente de drum judeţean şi constituirea Consiliului Tehnico-Economic din cadrul CJ, care va „cântări” proiectele de hotărâre privind obiectivele de investiţii în judeţ. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un mai prea îndepărtat (I)

Cătălin ONOFREI

Un mai prea îndepărtat (I)

Au trecut peste trei decenii de la primele alegeri „libere”!

opinii

Papua Noua Românie

Briscan ZARA

Papua Noua Românie

Furtul şi distrugerea lucrurilor care nu-ţi aparţin sunt obiceiuri respectate cu sfinţenie de toţi aici. Fiecare dintre aceste fapte va fi recompensată cu vârf şi îndesat în lumea de apoi, deci e bine să ai cât mai multe din astea în portofoliu.

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Cristina DANILOV

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Conceptul de „violenţă de gen”, considerată a fi iniţial o chestiune de familie ce nu trebuia să iasă pe uşi şi, deci, în care nu trebuie să se intervină din afară, denumeşte azi o problemă mai largă ce pare să se fi extins, dincolo de uşa casei, pe mai multe paliere din viaţa de zi cu zi a multor femei. Prezenţa acestui tip de violenţă în relaţii de cuplu sau profesionale scoate în evidenţă, din păcate, şi mai mult imaginea femeilor aflate în situaţie de subordonare faţă de bărbaţi şi presupune asumarea relaţiilor de putere inegale din punct de vedere istoric dintre cele două genuri, prin care bărbaţii sunt legitimaţi să-şi menţină status-quo-ul de dominaţie.

Artă şi război

Mihai DORIN

Artă şi război

Războiul a fost mereu o temă de reflecţie pentru istorici şi artişti, dar şi o temă de investigaţie declarat „obiectivă” de către istorici şi asumat subiectivă de către artişti. Nu e o competţie între cele două viziuni, ci o formă de complementaritate liberă. 

pulspulspuls

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

Pentru că tot este astăzi în calendarul ortodoxiei ziua Sfântului Cuvios Simeon cel din Muntele Minunat, haideţi să împărtăşim cu ocazia asta şi cu domniile voastre, iubiţi drept-credincioşi, o chestiune de care ne minunăm şi ne tot roade de mai multă vreme pe noi, iar mai nou auzim că roade şi unele feţe bisericeşti de prim rang din toată arhiepiscopia, şi nu numai. 

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.