Consilierii judeţeni se grăbesc să scape de nişte schelete din dulap

miercuri, 28 aprilie 2021, 01:57
2 MIN
 Consilierii judeţeni se grăbesc să scape de nişte schelete din dulap

Doi membri din CA vor fi înlocuiţi pentru că nu au putut să dovedească faptul că au studii superioare de lungă durată. Este o problemă "moştenită" de la vechea conducere a CJ. Și terenul unde trebuia să fie Parcul Memorial Ciurea revine în domeniul public al comunei

 

Consilierii judeţeni se reunesc astăzi într-o şedinţă ordinară în care vor trebui să decidă asupra a 26 de proiecte de hotărâre. La urmă a fost lăsată propunerea de încetare a mandatelor de administrator a doi membri din conducerea neexecutivă a Aeroportului. Mitică Rebegea, fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie, până astă-toamnă, şi Gheorghe Carp, membru în acelaşi consiliu, nu au putut să facă dovada că au finalizat studii superioare de lungă durată. Chiar dacă mandatele lor vor expira oricum peste cinci luni, actuala administraţie a judeţului vrea să repare astfel abuzul făcut de fosta conducere a CJ.

Despre cei doi directori fără studii superioare, citește: S-a descoperit ceea ce știa tot satul. Doi şefi de la Aeroport nu au studii superioare

O altă „fantomă” din vechiul mandat se va întoarce acasă: terenul în suprafaţă de 3,5 hectare preluat pentru amenajarea Parcului Memorial Ciurea cu prilejul Centenarului Marii Uniri şi al Primului Război Mondial va reintra în domeniul public al comunei Ciurea. Terenul trebuia plantat cu o mie de copaci, numărul victimelor teribilului accident feroviar care a avut loc în Staţia CFR Ciurea în noaptea de 31 decembrie 1916/ 1 ianuarie 1917, dar ideea a fost abandonată. Potrivit referatului de aprobare a proiectului de hotărâre, s-au făcut totuşi câteva lucrări de amenajare, în sumă de 457,8 mii lei. Ele au constat în plantarea a 90 de puieţi de stejar, tei şi tuia, realizarea a 725 mp de alei, cu 260 metri liniari de bordură, aşternerea a 1614 mp de gazon, montarea a 22 de stâlpi de iluminat şi a mobilierului (bănci, coşuri, catarg, împrejmuire) etc.

Şase organigrame vor avea nevoie de votul aleşilor ca să fie puse în aplicare. Este vorba de cele ale Spitalelor „Cuza Vodă”, „Elena Doamna” şi „Nicolae Oblu”, ale Ansamblului Folcloric „Constantin Arvinte” şi Şcolii Populare de Arte, precum şi cea a Direcţiei Judeţene de Pază şi Protecţie. Astfel, la Neurochirurgie numărul de norme rămâne neschimbat (915,5), la Maternitatea „Elena Doamna” scade cu 2 (259), la „Cuza Vodă” creşte cu 14 (816), personalul Ansamblului Folcloric va fi acelaşi (65), iar la Şcoala de Arte vor fi cu 4 angajaţi mai mulţi (28) – între care apar resursele umane şi contabilitate, servicii cumpărate până acum de conducerea şcolii. Cele mai consistente modificări vor fi făcute în organigrama Direcţiei Judeţene de Pază: din cele 186 de posturi mai rămân 100, prin desfiinţarea a 87 de joburi vacante şi înfiinţarea unuia de şef Birou pază şi protecţie. 

Comentarii