anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Consilierii judeţeni se grăbesc să scape de nişte schelete din dulap

GALERIE
sedinta
 • sedinta
- +

Doi membri din CA vor fi înlocuiţi pentru că nu au putut să dovedească faptul că au studii superioare de lungă durată. Este o problemă "moştenită" de la vechea conducere a CJ. Și terenul unde trebuia să fie Parcul Memorial Ciurea revine în domeniul public al comunei

 

Consilierii judeţeni se reunesc astăzi într-o şedinţă ordinară în care vor trebui să decidă asupra a 26 de proiecte de hotărâre. La urmă a fost lăsată propunerea de încetare a mandatelor de administrator a doi membri din conducerea neexecutivă a Aeroportului. Mitică Rebegea, fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie, până astă-toamnă, şi Gheorghe Carp, membru în acelaşi consiliu, nu au putut să facă dovada că au finalizat studii superioare de lungă durată. Chiar dacă mandatele lor vor expira oricum peste cinci luni, actuala administraţie a judeţului vrea să repare astfel abuzul făcut de fosta conducere a CJ.

Despre cei doi directori fără studii superioare, citește: S-a descoperit ceea ce știa tot satul. Doi şefi de la Aeroport nu au studii superioare

O altă „fantomă” din vechiul mandat se va întoarce acasă: terenul în suprafaţă de 3,5 hectare preluat pentru amenajarea Parcului Memorial Ciurea cu prilejul Centenarului Marii Uniri şi al Primului Război Mondial va reintra în domeniul public al comunei Ciurea. Terenul trebuia plantat cu o mie de copaci, numărul victimelor teribilului accident feroviar care a avut loc în Staţia CFR Ciurea în noaptea de 31 decembrie 1916/ 1 ianuarie 1917, dar ideea a fost abandonată. Potrivit referatului de aprobare a proiectului de hotărâre, s-au făcut totuşi câteva lucrări de amenajare, în sumă de 457,8 mii lei. Ele au constat în plantarea a 90 de puieţi de stejar, tei şi tuia, realizarea a 725 mp de alei, cu 260 metri liniari de bordură, aşternerea a 1614 mp de gazon, montarea a 22 de stâlpi de iluminat şi a mobilierului (bănci, coşuri, catarg, împrejmuire) etc.

Şase organigrame vor avea nevoie de votul aleşilor ca să fie puse în aplicare. Este vorba de cele ale Spitalelor „Cuza Vodă”, „Elena Doamna” şi „Nicolae Oblu”, ale Ansamblului Folcloric „Constantin Arvinte” şi Şcolii Populare de Arte, precum şi cea a Direcţiei Judeţene de Pază şi Protecţie. Astfel, la Neurochirurgie numărul de norme rămâne neschimbat (915,5), la Maternitatea „Elena Doamna” scade cu 2 (259), la „Cuza Vodă” creşte cu 14 (816), personalul Ansamblului Folcloric va fi acelaşi (65), iar la Şcoala de Arte vor fi cu 4 angajaţi mai mulţi (28) – între care apar resursele umane şi contabilitate, servicii cumpărate până acum de conducerea şcolii. Cele mai consistente modificări vor fi făcute în organigrama Direcţiei Judeţene de Pază: din cele 186 de posturi mai rămân 100, prin desfiinţarea a 87 de joburi vacante şi înfiinţarea unuia de şef Birou pază şi protecţie. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Alexandru LĂZESCU

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Percepţiile eronate privind riscurile şi oportunităţile au avut adesea consecinţe catastrofale în istorie; decizia Chinei privind o invazie a Taiwanului va fi influenţată şi de percepţia privind consistenţa răspunsului Occidentului faţă de agresiunea Rusiei.

opinii

Slavă lui Rabelais

Nichita DANILOV

Slavă lui Rabelais

Vom intra într-o epocă în care resursele de materii vor conta la fel de mult ca şi tehnologia. Epoca energiei ieftine, după cum spunea un comisar european, a luat sfârşit. Epoca revendicărilor abia a început.

Ţara asta-i un miracol

Michael ASTNER

Ţara asta-i un miracol

Nu ştiu de ce, dar parcă-n România guvernanţii par să exclame cu toţii (în gândul lor): Păi, unde-am ajunge dacă tot poporul ar putea să se ducă fără probleme dintr-o parte în alta, pe autostrăzi şi drumuri expres şi drumuri naţionale modernizate şi decongestionate de existenţa autostrăzilor şi drumurilor expres?!

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Eugen MUNTEANU

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Nu este exclus ca timpul și uzul să valideze și să impună aceste formule denominative noi, dar, deocamdată, cel puțin pentru persoanele cu o educație umanistă solidă, impresia de improvizație și oportunism persistă.

pulspulspuls

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Discuţiile de la Şcoala politică de vară de pe Bahlui, care s-a ţinut în aceste zile pe terasa unei berării boeme din târg, ar fi continuat la nesfârşit pe tema imposibilei şi, totuşi, foarte probabilei, coaliţii dintre liberali şi userişti, dacă cineva nu ar fi adus în discuţie, nu se ştie cu ce intenţii, problema vizitei în oraşul nostru a lui George Simion, liderul partidului AUR. 

Caricatura zilei

Vreme de neplajă

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.