anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 28.05.2022

Contract uriaş pentru apă şi canalizare în sudul Iaşului

GALERIE
apavital, licitatie, proiect
 • apavital, licitatie, proiect
- +

Este a patra procedură de licitaţie de acest fel, cea mai mare de până acum, lansată de ApaVital în tot atâtea luni

 

ApaVital a scos la licitaţie cel mai mare contract de până acum, în cadrul uriaşului proiect de peste jumătate de miliard de euro aprobat la începutul anului prin Programul Operaţional Infrastructură Mare. Este al patrulea dintre cele 14 contracte de lucrări, cu o valoare însumată de peste 400 de milioane de euro. Ultimul contract lansat în procedură de licitaţie de la o valoare estimată de 184,77 milioane de lei se referă la extinderea sistemului de apă şi canalizare în Zona Metropolitană a municipiului Iaşi - zona Sud. Această parte de lucrări este atât de mare, încât a fost împărţită în trei loturi.

Primul, în valoare de 83,8 milioane de lei, se referă la construirea unei conducte de aducţiune a apei potabile de la Chiriţa, prin Hlincea, Lunca Cetăţuii şi Ciurea până la Piciorul Lupului, la extinderea reţelelor de alimentare cu apă şi de canalizare în toate satele comunei Bârnova (Bârnova, Cercu, Păun, Todirel, Vişan şi Pietrărie) şi în cinci din cele şapte localităţi ale comunei Ciurea (Ciurea, Hlincea, Piciorul Lupului, Dumbrava şi Lunca Cetăţuii), precum şi construirea conductei de refulare Dumbrava-Lunca Cetăţuii. Lucrările se vor desfăşura pe parcursul a 25 de luni şi vor fi urmate de o perioadă de garanţie de cel puţin 3 ani.

Al doilea lot cuprinde patru localităţi din comuna Miroslava (Miroslava, Balciu, Valea Adâncă şi Horpaz) unde va fi extinsă reţeaua de canalizare. Valoarea estimată a acestui contract este de 35 de milioane de lei, iar termenul de execuţie, mai scurt: 20 de luni.

Ultimul lot prevede extinderea reţelei de canalizare în satele Chicerea şi Goruni (ambele din comuna Tomeşti), construirea unei conducte de aducţiune a apei de la Chiriţa până la Osoi, prin Dancu, Holboca, Ţuţora şi Chipereşti. În Osoi (com. Comarna) se vor face totodată o gospodărie de apă, reţele de apă şi canalizare şi o conductă de legătură până la rezervorul de apă potabilă. Cost estimat: 66 de milioane de lei. Durată de execuţie: 25 de luni.

Citește și: HARTA - Cel mai mare proiect din Iaşi, de jumătate de miliard de euro, a primit undă verde

Ofertele pot fi depuse până pe 22 noiembrie. În toate loturile, la evaluarea ofertelor, un procent de 85 la sută din punctaj va fi dat de componenta financiară, iar 15 la sută, de suplimentarea perioadei de garanţiei cu până la 24 de luni peste cele 36 obligatorii.

Citește și: Unde s-a blocat cel mai mare proiect de investiție publică din istoria județului Iași

Celelalte trei proceduri de licitaţie lansate până acum pentru lucrări similare sunt în desfăşurare. Prima, iniţiată pe 8 mai la o valoare estimată de 50,7 milioane de lei, vizează extinderea sistemului de apă şi canalizare pe Axa 8 Voineşti-Gârbeşti şi a atras 6 oferte. A doua procedură, lansată pe 28 mai, se referă la extinderea reţelelor pe Axa 1 Iaşi-Popricani. Zece ofertanţi concurează pentru cele 59,8 milioane de lei puse la bătaie. Pentru extinderea sistemului de apă şi canalizare pe Axa 9 Podu Iloaiei - Tg. Frumos (50,3 milioane), licitaţie deschisă pe 27 iulie, s-au înscris şase ofertanţi. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

C-aşa-i în tenis!

Nicolae GRECU

C-aşa-i în tenis!

Englezii îl exclud pe Medvedev de la Wimbledon, ATP îl face lider mondial.

opinii

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (V)*

Eugen MUNTEANU

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (V)*

Românitatea mea este dată, în mod esenţial, de faptul de a locui în limba română şi de a accepta să fiu numit român. Restul ingredientelor ţin de opţiunile mele personale.

Cinematografie, mit şi ideologie

pr. Constantin STURZU

Cinematografie, mit şi ideologie

Pe 23 mai a debutat seria de evenimente “Ne vedem la Mitropolie”. Sala “Iustin Moisescu” a Centrului Eparhial din Iaşi se doreşte a deveni tot mai mult un spaţiu al prelungirii “prelegerilor” în “dialoguri”, în vederea întăririi “comuniunii”. 

„Comunismul primitiv”, o minciună vinovată şi frivolă

Aurelian-Petruș PLOPEANU

„Comunismul primitiv”, o minciună vinovată şi frivolă

În viziunea lui Marx, naraţiunea despre comunismul primitiv sună în felul următor: cândva, în timpuri imemoriale, proprietatea privată era necunoscută omului. Hrana era distribuită după necesităţi, iar toţi cei aflaţi în nevoie erau îngrijiţi. 

pulspulspuls

Iată cum votează corect online un conţilier local cu proiect imobiliar de avizat la Premărie!

Iată cum votează corect online un conţilier local cu proiect imobiliar de avizat la Premărie!

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, când ne gândim la prichiciul vetrei cel humuit şi când vedem cum se joacă unii aleşi locali cu motoceii imobiliari prinşi de horn de Mihăiţă, parcă nu prea ne saltă inima de bucurie.  

Caricatura zilei

Bronz specific

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.