Contract uriaş pentru apă şi canalizare în sudul Iaşului
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

miercuri, 27.10.2021

Contract uriaş pentru apă şi canalizare în sudul Iaşului

GALERIE
apavital, licitatie, proiect
  • apavital, licitatie, proiect
- +

Este a patra procedură de licitaţie de acest fel, cea mai mare de până acum, lansată de ApaVital în tot atâtea luni

 

ApaVital a scos la licitaţie cel mai mare contract de până acum, în cadrul uriaşului proiect de peste jumătate de miliard de euro aprobat la începutul anului prin Programul Operaţional Infrastructură Mare. Este al patrulea dintre cele 14 contracte de lucrări, cu o valoare însumată de peste 400 de milioane de euro. Ultimul contract lansat în procedură de licitaţie de la o valoare estimată de 184,77 milioane de lei se referă la extinderea sistemului de apă şi canalizare în Zona Metropolitană a municipiului Iaşi - zona Sud. Această parte de lucrări este atât de mare, încât a fost împărţită în trei loturi.

Primul, în valoare de 83,8 milioane de lei, se referă la construirea unei conducte de aducţiune a apei potabile de la Chiriţa, prin Hlincea, Lunca Cetăţuii şi Ciurea până la Piciorul Lupului, la extinderea reţelelor de alimentare cu apă şi de canalizare în toate satele comunei Bârnova (Bârnova, Cercu, Păun, Todirel, Vişan şi Pietrărie) şi în cinci din cele şapte localităţi ale comunei Ciurea (Ciurea, Hlincea, Piciorul Lupului, Dumbrava şi Lunca Cetăţuii), precum şi construirea conductei de refulare Dumbrava-Lunca Cetăţuii. Lucrările se vor desfăşura pe parcursul a 25 de luni şi vor fi urmate de o perioadă de garanţie de cel puţin 3 ani.

Al doilea lot cuprinde patru localităţi din comuna Miroslava (Miroslava, Balciu, Valea Adâncă şi Horpaz) unde va fi extinsă reţeaua de canalizare. Valoarea estimată a acestui contract este de 35 de milioane de lei, iar termenul de execuţie, mai scurt: 20 de luni.

Ultimul lot prevede extinderea reţelei de canalizare în satele Chicerea şi Goruni (ambele din comuna Tomeşti), construirea unei conducte de aducţiune a apei de la Chiriţa până la Osoi, prin Dancu, Holboca, Ţuţora şi Chipereşti. În Osoi (com. Comarna) se vor face totodată o gospodărie de apă, reţele de apă şi canalizare şi o conductă de legătură până la rezervorul de apă potabilă. Cost estimat: 66 de milioane de lei. Durată de execuţie: 25 de luni.

Citește și: HARTA - Cel mai mare proiect din Iaşi, de jumătate de miliard de euro, a primit undă verde

Ofertele pot fi depuse până pe 22 noiembrie. În toate loturile, la evaluarea ofertelor, un procent de 85 la sută din punctaj va fi dat de componenta financiară, iar 15 la sută, de suplimentarea perioadei de garanţiei cu până la 24 de luni peste cele 36 obligatorii.

Citește și: Unde s-a blocat cel mai mare proiect de investiție publică din istoria județului Iași

Celelalte trei proceduri de licitaţie lansate până acum pentru lucrări similare sunt în desfăşurare. Prima, iniţiată pe 8 mai la o valoare estimată de 50,7 milioane de lei, vizează extinderea sistemului de apă şi canalizare pe Axa 8 Voineşti-Gârbeşti şi a atras 6 oferte. A doua procedură, lansată pe 28 mai, se referă la extinderea reţelelor pe Axa 1 Iaşi-Popricani. Zece ofertanţi concurează pentru cele 59,8 milioane de lei puse la bătaie. Pentru extinderea sistemului de apă şi canalizare pe Axa 9 Podu Iloaiei - Tg. Frumos (50,3 milioane), licitaţie deschisă pe 27 iulie, s-au înscris şase ofertanţi. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Şcoala în pătrăţele

Ioan Alexandru TOFAN

Şcoala în pătrăţele

Nu ştim să facem ore online sau să folosim calculatorul în şcoală, altfel decât ca pe un telefon mai mare. Putem învăţa, ce-i drept, dar asta cere timp. Dar putem, între timp, să încercăm să preţuim mai mult şcoala, iar apoi, cred, învăţământul online nu ar mai fi o problemă.

Filmuletul zilei

opinii

Un veac de singurătate: Regele Mihai (I)

Florin CÎNTIC

Un veac de singurătate: Regele Mihai (I)

Într-o tăcere asurzitoare, a trecut complet neobservată aniversarea celor o sută de ani de la naşterea ultimului Suveran al României. Între timp, s-a fâsâit şi cel mai mare miracol postdecembrist - transformarea haimanalelor securiste ale anilor 90 din detractori mizerabili ai monarhiei în propagandişti excitaţi care-şi smulgeau părul din cap şi îmbăloşau catafalcul regal cu elogiile lor false, în urmă cu patru ani. Dar de asta există arhivişti: să ne ajute să nu uităm! 

Era odată...

Radu PĂRPĂUȚĂ

Era odată...

Şi iernile parcă erau mai ierni pe vremea aceea! Ori poate să mă fi prea moşnegit eu şi să văd binele numai în trecut? Nu ştiu copil să nu fi mers cu uratul sau cu colindatul, că pe atunci ne lăsau părinţii, nu se temeau că o să păţim nu ştiu ce chestii nasoale şi nu ne dădeau o sută de lei sau de euro numai să stăm cuminţi acasă; şi răsuna tot satul pe atuncea de hăăăi-hăi, de pristandaua la muzicuţă, de zornăitul salbelor cu clopoţei ale mascaţilor sau de mugetul buhaiului (oare ştiţi ce-i acela „buhai” sau vă trebuie şi pentru asta o expoziţie etnografică?), cum nu găsiţi voi pe internet oricât aţi căuta.

Cronicarul muzical şi omul de cultură Liliana Gherman

Alex VASILIU

Cronicarul muzical şi omul de cultură Liliana Gherman

Scriind în săptămânile trecute despre dirijorii Cristian Mandeal şi Ion Baciu, am selectat din comentariile concertelor orchestrei Filarmonicii ieşene, publicate de Liliana Gherman în revista „Cronica” din 1966 până în 1995. Erau analize de natură publicistică, spre înţelesul cititorului aflat pe o treaptă superioară a perceperii, a plăcerii în domeniul artei sunetelor cultivate, dornic să înţeleagă mai mult, să-şi pună în relaţie impresiile formate în sala de concert cu impresiile cronicarului. 

pulspulspuls

Iacătă cine-s în realitate oamenii lui Dragnea de pe Bahlui în gios!

Iacătă cine-s în realitate oamenii lui Dragnea de pe Bahlui în gios!

Ei bine, dragi cetitori, nu ştim dacă aţi găsit până acum timp ca să aruncaţi un ochi pe trecutul sau prezentul celor care sunt prezentaţi ca fiind oamenii lui Dragnea în târg, dar iote că noi am găsit oleacă de vreme şi, din ce-am aflat, ne-am pus deja mâinile-n cap când am văzut cam ce se prezintă pe piaţă, de către unii, ca fiind alternativa post-pandemică pentru votanţii PSD. 

Caricatura zilei

Mall

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.