Crima de la Prisăcani: soţul victimei, fost poliţist, a recunoscut totul. Cum s-a întâmplat grozăvia?

miercuri, 18 august 2021, 01:50
5 MIN
 Crima de la Prisăcani: soţul victimei, fost poliţist, a recunoscut totul. Cum s-a întâmplat grozăvia?

Soţul femeii ucise la Prisăcani şi-a recunoscut fapta. Imediat după tragicul eveniment petrecut în localitatea de frontieră din judeţul Iaşi, anchetatorii l-au considerat a fi principalul suspect al crimei. În cursul zilei de ieri, în urma audierilor care au ţinut ore bune, fostul poliţist de frontieră a cedat în faţa procurorilor şi a recunoscut că el i-a luat viaţa femeii de 47 de ani. În urma declaraţiei sale, Iorgu Acsinte a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore. Povestea crimei îţi face părul măciucă.

 

Alaltăseară, bărbatul în vârstă de 53 de ani a venit cu maşina personală la Prisăcani pentru a-şi face bagajele şi pentru a-şi lua câteva lucruri din casă. În afară de o geantă plină cu haine, bărbatul a mai pus în maşină un televizor şi câteva lucruri personale. El urma să se întoarcă în municipiul Iaşi, unde locuia de ceva timp. Imediat după ce şi-a pus în maşină lucrurile, între cei doi s-ar fi iscat o ceartă, una de proporţii, iar la un moment dat, femeia ar fi fost lovită cu brutalitate de mai multe ori. După ce femeia a rămas întinsă pe jos, bărbatul a sunat la 112, aproape de orele 20, şi a anunţat autorităţile că şi-a găsit fosta soţie moartă în casă. Cei mai buni anchetatori ieşeni au preluat cazul şi s-au deplasat de urgenţă la imobilul din Prisăcani.

În momentul în care au ajuns la faţa locului, puţin după ora 20, anchetatorii au observat că femeia avea multiple vânătăi pe corp. Unele surse ale jurnaliştilor Ziarului de Iaşi au precizat că femeia ar fi prezentat inclusiv răni la nivelul feţei. Un alt lucru de menţionat este că în casă anchetatorii ar fi găsit o dezordine totală. O mulţime de lucruri ar fi fost aruncate din stânga în dreapta, iar unele ar fi fost sparte. După câteva ore petrecute la casa în care cei doi locuiau împreună în trecut, bărbatul a fost condus la audieri, la Iaşi. În primă instanţă, Iorgu Acsinte şi-a susţinut primele declaraţii şi le-a spus anchetatorilor că el ar fi găsit-o pe femeie fără suflare. Însă procurorii ieşeni au avut din start dubii. Până în după-amiaza zilei de ieri, bărbatul a fost în continuare audiat, iar la un moment dat a cedat şi a recunoscut crima.

Scandaluri la ordinea zilei

Jurnaliştii ZdI au stat de vorbă cu oamenii care locuiesc la numai câţiva paşi de casa în care s-a produs nenorocirea. Unii dintre vecini îi ştiau de oameni la locul lor, iar familia era consideră a fi una bună în comunitate. De cealaltă parte, au existat voci care ne-au spus că în familie existau certuri de ani de zile, care erau accentuate pe fondul consumului de alcool.

Unii oameni susţin că cei doi consumau în mod frecvent băuturi alcoolice, iar de cele mai multe ori se ajungea la scandaluri care se auzeau de la câteva case distanţă. Nu de puţine ori femeia ar fi fost bătută de fostul poliţist de frontieră. Unul dintre locuitorii din Prisăcani susţin că cel mai recent scandal dintre cei doi ar fi avut loc chiar duminică. În urma unor certuri, femeia ar fi fost bătută zdravăn de fostul soţ în apropiere de casa lor. Vânătăile şi zgârieturile de pe faţa femeii au fost observate de o altă femeie din vecini, care a şi întrebat-o ce s-a întâmplat. În răspuns, aceasta ar fi afirmat că a fost bătută de fostul soţ, care o vizita destul de des la Prisăcani, cu toate că erau despărţiţi de la o vreme.

„Eu nu l-am crezut în stare de aşa ceva. Ştiu că se certau de foarte multe ori. Se auzeau uneori ţipetele şi de peste drum, de aici de unde stăm acum. El avea o fire mai dură aşa, cum să vă spun, mai violentă. Se puneau de multe ori şi beau cot la cot, şi după aia se băteau parte în parte. Săptămâna trecută am văzut-o pe Gabriela plină de vânătăi pe stradă. Era şi zgâriată pe faţă. Am întrebat-o ce a păţit şi mi-a zis că a bătut-o bărbatul. Uneori el venea cu alte femei de prin târg aici la ei, acasă. Păi tu, bărbat în toată firea, să aduci pe alta aici unde ai locuit cu soţia? Nu ştiu, i-a luat Dumnezeu mintea! Sau băutura! Că altfel nu îmi explic”, ne-a mărturisit un vecin.

Procurorii au aşteptat rezultatul necropsiei

Luni seara, târziu în noapte, anchetatorii au finalizat primele cercetări la faţa locului, după care trupul neînsufleţit al femeii a fost ridicat şi dus la Institutul de Medicină Legală (IML). Fiecare echimoză a fost studiată atent de medici, care urmează să anunţe rezultatul necropsiei. Aproape de miezul nopţii, anchetatorii au sigilat toate intrările în locuinţa din Prisăcani.

Mai mult, ei au sigilat şi maşina fostului poliţist, care a rămas parcată în faţa casei. Încă de ieri-dimineaţă, oamenii legii s-au întors în localitate şi au continuat ancheta cazului care părea să fie deosebit de complex. Tot ieri, în jurul amiezii, mai multe rude ale celor doi au fost chemate la audieri, în încercarea de a afla noi detalii care să le indice ce s-a întâmplat în casa familiei. Aproape de seara zilei de ieri, procurorii s-au întors la imobil şi au desigilat mai întâi autoturismul bărbatului. După o cercetare amănunţită a maşinii, procurorii şi-au îndreptat atenţia înspre casa familiei. După ce au desigilat intrarea principală, anchetatorii au petrecut câteva ore bune în interior, unde au studiat fiecare indiciu care le-ar fi putut fi util. La lăsatul serii, oamenii legii s-au întors la Iaşi pentru a pune cap la cap fiecare informaţie şi pentru a stabili, de la cap la coadă, întregul film al tragediei. Acuzatul a rămas în arest.

Comentarii