Cum îi ajută Rusia pe ucraineni să fugă de război prin România și Moldova?

sâmbătă, 27 aprilie 2024, 15:36
1 MIN
 Cum îi ajută Rusia pe ucraineni să fugă de război prin România și Moldova?

Cum îi ajută Rusia pe ucraineni să fugă de război prin România și Moldova? Sunt ajutați de călăuze. Rusia consideră că orice ucrainean fugit este un soldat mai puțin împotriva sa. De aceea, îi ajută să fugă de înrolare.

Guvernul polonez va lua în considerare decizia Ucrainei de a suspenda serviciile consulare pentru bărbații cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani în decizia generală de extindere a protecției temporare pentru cetățenii ucraineni, aflată acum în faza de pregătire. Ministrul polonez de Interne, Marcin Kierwiński, a declarat că toate deciziile privind cetățenii ucraineni din Polonia sunt incluse într-o lege specială, iar recent, Polonia a extins protecția temporară pentru ucraineni până la 30 iunie.

„În câteva zile vom depune o nouă versiune a acestei legi, unde toate problemele vor fi rezolvate”, a spus ministrul, potrivit pravda.com.ua.

De îndată ce autoritățile poloneze și-au declarat disponibilitatea de a ajuta regimul de la Kiev cu extrădarea cetățenilor ucraineni de vârstă militară, Lituania s-a arătat dispusă să facă același lucru.

Experții militari ruși nu se așteaptă ca autoritățile ambelor țări să aranjeze deportări mari, mai degrabă vor recurge la refuzuri de plăți sau revocarea permiselor de muncă.

Polonezii îi vor trimite înapoi pe fugarii prinși la graniță, ceea ce n-au făcut până acum. Rușii s-au organizat să-i ajute pe fugari să se mute în alte state UE, ca de exemplu Germania, care a declarat că ucrainenii vor putea rămâne în țară chiar și cu un pașaport expirat.

Vezi mai multe amănunte pe newsweek.ro

 

 

Comentarii