Depistat cu o alcoolemie de 1,65‰, chiar în fața spitalului unde lucra

joi, 09 mai 2024, 03:00
2 MIN
 Depistat cu o alcoolemie de 1,65‰, chiar în fața spitalului unde lucra

Un angajat al Spitalului „Sf. Maria” a fost prins băut la volan. Mersese după lucru la o bere și voia să se întoarcă acasă. A fost oprit chiar în poarta spitalului.

Incidentul s-a petrecut în seara zilei de 25 februarie 2022, când o patrulă a Secției 4 Poliție a observat o Skoda deplasându-se dinspre strada Vasile Lupu spre Bucșinescu. Șoferul acesteia a ezitat să acorde prioritate mașinii poliției atunci când a fost depășit, o coliziune fiind evitată în ultima clipă. Ca urmare, polițiștii au oprit în dreptul Spitalului de Copii și i-au făcut semn șoferului Skodei să oprească. Gheorghe Toma emana halenă alcoolică și era incoerent în vorbire, motiv pentru care la fața locului a fost chemat și un echipaj din cadrul Biroului Rutier. Șoferul avea o alcoolemie de 1,65‰ în sânge.

Ca suspect, iar ulterior ca inculpat, șoferul a declarat că în ziua respectivă, plecase de la Spitalul de Copii, unde lucra, pentru a se întâlni cu doi colegi. Au mers împreună la un bar de pe esplanada Oancea, unde Toma băuse 100 ml cognac și două beri. Plecase apoi înapoi spre spital, pentru a-și lua cheile de la casă, întrucât locuia la 5 minute de mers pe jos. În dreptul spitalului, voise să vireze stânga pentru a intra în curte, moment în care observase autospeciala de poliție, cu semnalele acustice și luminoase pornite. Se gândise că nu era obligatoriu să tragă pe dreapta, ci își poate continua virajul, fără să încurce pe nimeni.

Toma a fost trimis în judecată pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Incidentul din februarie 2022 era primul de această natură din viața lui Toma, dar nu avea să rămână singurul. În mai anul trecut, el a fost depistat din nou băut în trafic, deși nici nu ar fi avut dreptul să conducă. „Or, dacă inculpatul nu se poate conforma de bunăvoie obligaţiilor care îi revin atunci când are calitatea de inculpat într-o cauză şi a fost atenţionat oficial cu privire la consecinţele la care se expune, instanţa reţine că inculpatul are o problemă în a respecta limitele legii penale, fiind necesară o atenţionare fermă acestuia cu privire la periculozitatea percursului infracţional adoptat, parcurs infracţional susceptibil de a pune în pericol întregul fundament social al persoanei inculpatului”, au menționat magistrații Judecătoriei.

Șoferul a fost condamnat la 2 ani de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Totodată, i-a fost interzis dreptul de a conduce timp de trei ani. Sentința a fost contestată de Toma, Curtea de Apel urmând să reia dezbaterea dosarului la jumătatea lunii iunie.

Comentarii