Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

duminica, 03.03.2024

Două şefe de promoţie de la UMF vorbesc despre cei 6 ani de facultate. „Nu m-aş vedea făcând altceva”

GALERIE
WhatsApp Image 2022-06-21 at 18.54.06
  • WhatsApp Image 2022-06-21 at 18.54.06
- +

Două şefe de promoţie de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi (UMF) au vorbit, la finalul studiilor, despre experienţa lor ca studente şi ce le aşteaptă pe viitor. 

Mădălina Andreea Beldie este şef de promoţie la specializarea Medicină, linia de predare în limba română. După şase ani de studiu, aceasta spune că este greu să îşi dea seama de momentul 0 în care s-a decis să urmeze studiile de medicină, dar a avut mereu o pasiune pentru ştiinţe, care a împins-o încă de la începutul liceului să vrea să urmeze medicina. „Prilejul cu care m-am convins că am făcut alegerea potrivită a fost abia practica de vară de la finalul anului I, primul meu contact mai îndelungat cu spitalul. De atunci am fost sigură că meseria de medic este cea pe care mi-o doresc pentru viitorul meu şi că nu m-aş vedea făcând altceva. De-a lungul facultăţii am avut experienţe de tot felul, dar simt că acum, la finalul celor 6 ani, cele frumoase au reuşit să contrabalanseze tot stresul şi toată anxietatea de dinaintea fiecărui examen, toată oboseala şi emoţiile pentru fiecare activitate de voluntariat”, a povestit Mădălina. Aceasta spune că cele mai dragi şi puternice amintiri vor rămâne cele create alături de colegi în special făcând voluntariat la Societatea Studenţilor Medicinişti Ieşeni.

Aceasta spune că şi-a găsit o a doua familie la facultate şi pleacă extrem de recunoscătoare pentru asta şi mult mai bogată. „De-a lungul timpului, am fost întrebată de colegi mai mici, elevi de liceu, dacă este dificil să fii student la Medicină. De fiecare dată răspunsul meu a fost că nimic nu este greu, atâta timp cât îţi place ceea ce faci, tocmai de aceea, cred că aceasta ar trebui să fie singura motivaţie în alegerea carierei de medic. Nu pot să mint şi să spun că ultimii 6 ani au fost uşori, chiar deloc, am avut de făcut sacrificii şi am fost nevoită să mă adaptez la situaţii pe care nici nu mi le-aş fi putut imagina atunci când eram încă la liceu, dar ce vreau să subliniez este faptul că aspiraţia de a deveni un medic bun pentru pacienţii tăi şi curiozitatea şi interesul sunt cele care te ajută să continui în momentele grele”, a mai spus studenta.

O părere similară a avut şi colega ei, Ştefana Pascariu, şef de promoţie la Medicină Dentară, tot la linia de predare în limba română. Aceasta spune că materia a fost copleşitoare în primii ani de studiu, în special specializările preclinice, fiind o mare cantitate de informaţie dublată şi cu „alergătura” de la un spital la altul pentru cursurile făcute direct în mijlocul pacienţilor, de medicină internă sau neurologie.

„Noi visam la momentul când vom începe cu adevărat să restabilim zâmbetul pacienţilor. Momentul începerii stagiilor clinice de chirurgie sau parodontologie, din domeniul medicinei dentare, ne-au făcut să înţelegem importanţa cunoaşterii vaste a domeniului medical pentru a putea trata complet un pacient. Consider că, lăsând la o parte multitudinea de examene şi nopţi nedormite, aceşti 6 ani de facultate au fost anii în care am reuşit să mă dezvolt ca om, pentru a reuşi să îmbrăţişez meseria de medic stomatolog”, a spus Ştefana Pascariu. UMF publică mărturiile şefilor de promoţie într-o campanie de promovare a admiterii din luna iulie, pentru care au început înscrierile încă de la începutul lunii iunie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Tehnologia şi hoţia

Nicolae GRECU

Tehnologia şi hoţia

Pe lângă fapul că sistemele VAR sunt la început de drum şi disponibile la progres, ai noştri manageri de la FRF şi-au furat căciulile preferând softuri ieftine şi proaste.

opinii

Împăratul e (din nou) gol!

Lucian LEUȘTEAN

Împăratul e (din nou) gol!

I se spune Dumnezeu. Sau Împăratul. Nu acceptă să fie contrazis. I se pare că e de neînlocuit. Deși e în prag de pensie, vrea al treilea mandat la conducerea Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Se laudă continuu cu marile lui realizări. Tocmai i s-a tipărit o carte de 300 de pagini în cadrul căreia ne explică cele 80 de cazuri în care ne-a făcut un mare bine. Nu a existat nicio situație, evident, în care să fi greșit. Nu a călcat strâmb niciodată vreme de opt ani. Nici nu prea îl merităm, la cât de bun e. Cine îl critică nu e doar un ingrat, ci chiar un potențial infractor. Pentru că el e Legea, e singurul care o înțelege și o explică neofiților, adică nouă, tuturor celorlalți. E Tudorel Toader.

Spaţiul sacru (2)

arh. Ionel OANCEA

Spaţiul sacru (2)

Pentru a răspunde la întrebarea „în ce măsură utilizarea unui nou material de construcţie în arhitectura bisericilor poate duce la viziuni înnoitoare fără ca procesul să producă discontinutăţi în tradiţia spaţiului sacru”, îmi pare relevantă povestea bisericii de lemn din Albac, satul martirului Horia, el însuşi meşter în construirea bisericilor de lemn. 

Pas cu pas, către o mascaradă electorală

Alexandru CĂLINESCU

Pas cu pas, către o mascaradă electorală

E drept că cele două partide, dar mai ales PSD-ul, au datorii mari faţă de Iohannis: le-a înlesnit (ce zic: le-a năşit) alianţa şi a facilitat instalarea PSD-ului în poziţie de forţă. După ce că au un bilanţ jalnic, cele două mandate ale lui Iohannis ne aruncă înapoi, în vremurile partidului unic. Dar cine putea bănui, în 2014, ce voia să însemne, pentru Iohannis, o guvernare „pas cu pas”?

pulspulspuls

Azi, ediţie specială, de uichend şi de primăvară: despre ce mai chicoteşte lumea prin instituţiile ieşene?

Azi, ediţie specială, de uichend şi de primăvară: despre ce mai chicoteşte lumea prin instituţiile ieşene?

E uichend azi, atunci fără politichie, aşa cum am stabilit! ca să ne tihnească, şi să mai şi râdem olecuţă, nu numai să ne încruntăm, nu-i aşa. Iar pe azi, dacă tot a început şi primăvara calendaristică, am zis să facem şi noi aicea o ediţie tematică: despre ce mai chicoteşte lumea prin instituţii. Deci, să începem!

Caricatura zilei

Mărțișor

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri