Două şefe de promoţie de la UMF vorbesc despre cei 6 ani de facultate. „Nu m-aş vedea făcând altceva”

marți, 21 iunie 2022, 18:54
3 MIN
 Două şefe de promoţie de la UMF vorbesc despre cei 6 ani de facultate. „Nu m-aş vedea făcând altceva”

Două şefe de promoţie de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi (UMF) au vorbit, la finalul studiilor, despre experienţa lor ca studente şi ce le aşteaptă pe viitor. 

Mădălina Andreea Beldie este şef de promoţie la specializarea Medicină, linia de predare în limba română. După şase ani de studiu, aceasta spune că este greu să îşi dea seama de momentul 0 în care s-a decis să urmeze studiile de medicină, dar a avut mereu o pasiune pentru ştiinţe, care a împins-o încă de la începutul liceului să vrea să urmeze medicina. „Prilejul cu care m-am convins că am făcut alegerea potrivită a fost abia practica de vară de la finalul anului I, primul meu contact mai îndelungat cu spitalul. De atunci am fost sigură că meseria de medic este cea pe care mi-o doresc pentru viitorul meu şi că nu m-aş vedea făcând altceva. De-a lungul facultăţii am avut experienţe de tot felul, dar simt că acum, la finalul celor 6 ani, cele frumoase au reuşit să contrabalanseze tot stresul şi toată anxietatea de dinaintea fiecărui examen, toată oboseala şi emoţiile pentru fiecare activitate de voluntariat”, a povestit Mădălina. Aceasta spune că cele mai dragi şi puternice amintiri vor rămâne cele create alături de colegi în special făcând voluntariat la Societatea Studenţilor Medicinişti Ieşeni.

Aceasta spune că şi-a găsit o a doua familie la facultate şi pleacă extrem de recunoscătoare pentru asta şi mult mai bogată. „De-a lungul timpului, am fost întrebată de colegi mai mici, elevi de liceu, dacă este dificil să fii student la Medicină. De fiecare dată răspunsul meu a fost că nimic nu este greu, atâta timp cât îţi place ceea ce faci, tocmai de aceea, cred că aceasta ar trebui să fie singura motivaţie în alegerea carierei de medic. Nu pot să mint şi să spun că ultimii 6 ani au fost uşori, chiar deloc, am avut de făcut sacrificii şi am fost nevoită să mă adaptez la situaţii pe care nici nu mi le-aş fi putut imagina atunci când eram încă la liceu, dar ce vreau să subliniez este faptul că aspiraţia de a deveni un medic bun pentru pacienţii tăi şi curiozitatea şi interesul sunt cele care te ajută să continui în momentele grele”, a mai spus studenta.

O părere similară a avut şi colega ei, Ştefana Pascariu, şef de promoţie la Medicină Dentară, tot la linia de predare în limba română. Aceasta spune că materia a fost copleşitoare în primii ani de studiu, în special specializările preclinice, fiind o mare cantitate de informaţie dublată şi cu „alergătura” de la un spital la altul pentru cursurile făcute direct în mijlocul pacienţilor, de medicină internă sau neurologie.

„Noi visam la momentul când vom începe cu adevărat să restabilim zâmbetul pacienţilor. Momentul începerii stagiilor clinice de chirurgie sau parodontologie, din domeniul medicinei dentare, ne-au făcut să înţelegem importanţa cunoaşterii vaste a domeniului medical pentru a putea trata complet un pacient. Consider că, lăsând la o parte multitudinea de examene şi nopţi nedormite, aceşti 6 ani de facultate au fost anii în care am reuşit să mă dezvolt ca om, pentru a reuşi să îmbrăţişez meseria de medic stomatolog”, a spus Ştefana Pascariu. UMF publică mărturiile şefilor de promoţie într-o campanie de promovare a admiterii din luna iulie, pentru care au început înscrierile încă de la începutul lunii iunie.

Comentarii