anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Două şefe de promoţie de la UMF vorbesc despre cei 6 ani de facultate. „Nu m-aş vedea făcând altceva”

GALERIE
WhatsApp Image 2022-06-21 at 18.54.06
 • WhatsApp Image 2022-06-21 at 18.54.06
- +

Două şefe de promoţie de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi (UMF) au vorbit, la finalul studiilor, despre experienţa lor ca studente şi ce le aşteaptă pe viitor. 

Mădălina Andreea Beldie este şef de promoţie la specializarea Medicină, linia de predare în limba română. După şase ani de studiu, aceasta spune că este greu să îşi dea seama de momentul 0 în care s-a decis să urmeze studiile de medicină, dar a avut mereu o pasiune pentru ştiinţe, care a împins-o încă de la începutul liceului să vrea să urmeze medicina. „Prilejul cu care m-am convins că am făcut alegerea potrivită a fost abia practica de vară de la finalul anului I, primul meu contact mai îndelungat cu spitalul. De atunci am fost sigură că meseria de medic este cea pe care mi-o doresc pentru viitorul meu şi că nu m-aş vedea făcând altceva. De-a lungul facultăţii am avut experienţe de tot felul, dar simt că acum, la finalul celor 6 ani, cele frumoase au reuşit să contrabalanseze tot stresul şi toată anxietatea de dinaintea fiecărui examen, toată oboseala şi emoţiile pentru fiecare activitate de voluntariat”, a povestit Mădălina. Aceasta spune că cele mai dragi şi puternice amintiri vor rămâne cele create alături de colegi în special făcând voluntariat la Societatea Studenţilor Medicinişti Ieşeni.

Aceasta spune că şi-a găsit o a doua familie la facultate şi pleacă extrem de recunoscătoare pentru asta şi mult mai bogată. „De-a lungul timpului, am fost întrebată de colegi mai mici, elevi de liceu, dacă este dificil să fii student la Medicină. De fiecare dată răspunsul meu a fost că nimic nu este greu, atâta timp cât îţi place ceea ce faci, tocmai de aceea, cred că aceasta ar trebui să fie singura motivaţie în alegerea carierei de medic. Nu pot să mint şi să spun că ultimii 6 ani au fost uşori, chiar deloc, am avut de făcut sacrificii şi am fost nevoită să mă adaptez la situaţii pe care nici nu mi le-aş fi putut imagina atunci când eram încă la liceu, dar ce vreau să subliniez este faptul că aspiraţia de a deveni un medic bun pentru pacienţii tăi şi curiozitatea şi interesul sunt cele care te ajută să continui în momentele grele”, a mai spus studenta.

O părere similară a avut şi colega ei, Ştefana Pascariu, şef de promoţie la Medicină Dentară, tot la linia de predare în limba română. Aceasta spune că materia a fost copleşitoare în primii ani de studiu, în special specializările preclinice, fiind o mare cantitate de informaţie dublată şi cu „alergătura” de la un spital la altul pentru cursurile făcute direct în mijlocul pacienţilor, de medicină internă sau neurologie.

„Noi visam la momentul când vom începe cu adevărat să restabilim zâmbetul pacienţilor. Momentul începerii stagiilor clinice de chirurgie sau parodontologie, din domeniul medicinei dentare, ne-au făcut să înţelegem importanţa cunoaşterii vaste a domeniului medical pentru a putea trata complet un pacient. Consider că, lăsând la o parte multitudinea de examene şi nopţi nedormite, aceşti 6 ani de facultate au fost anii în care am reuşit să mă dezvolt ca om, pentru a reuşi să îmbrăţişez meseria de medic stomatolog”, a spus Ştefana Pascariu. UMF publică mărturiile şefilor de promoţie într-o campanie de promovare a admiterii din luna iulie, pentru care au început înscrierile încă de la începutul lunii iunie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce sunt obsedaţi ieşenii de IRBC

Cosmin PAȘCA

De ce sunt obsedaţi ieşenii de IRBC

Profilul ieşeanului realizat în baza sondajului PNL: e mai degrabă în vârstă, preferă jocurile cu mâna, ascultă manele, nu i-a plăcut şcoala, nu se omoară cu munca, e tolerant cu hoţii, dar intolerant cu congolezii, pare să dezvolte un fetiş pentru coroana Reginei Maria, dar, mai presus de toate, are o obsesie numită Institutul Regional de Boli Cardiovasculare.

opinii

Doi eremiţi (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Doi eremiţi (I)

Îi pria cu siguranţă austeritatea, augmentată de elementele casnice ale vieţii diurne, sesizabile în contextul muzeistic actual: ligheanul primitiv, patul simplu, incomod, camerele mici, cu geamuri şi intrări pe măsură, proiectate parcă pentru pitici, priveliştea exterioară deprimantă a grajdului familiei, udat de ploaia măruntă şi rece. Dinamica existenţei o sperie, Austen preferând să-şi trăiască plenar lumea naraţiunilor proprii şi mai puţin pe cea reală.

Modele de regionalizare (III)

George ŢURCĂNAŞU

Modele de regionalizare (III)

E regionarea poloneză un model de bune practici?

Impactul inflaţiei asupra gospodăriilor cu venituri mici

Alin ANDRIEȘ

Impactul inflaţiei asupra gospodăriilor cu venituri mici

Inflaţia are un impact negativ asupra tuturor gospodăriilor, dar acest impact diferă semnificativ pentru gospodăriile cu venituri mici comparativ cu gospodăriile cu venituri mari. Acest impact este diferit pentru aceste două categorii mai ales din cauza structurii cheltuielilor şi a capacităţii acestora de a absorbi creşterile costului vieţii prin utilizarea economiilor sau a unor împrumuturi. 

pulspulspuls

Trei realizări de excepţie ale administraţiei liberale din Iaşi prezentate de Ziua Naţională a României

Trei realizări de excepţie ale administraţiei liberale din Iaşi prezentate de Ziua Naţională a României

Astăzi este Ziua Naţională, stimaţi cititori, şi am hotărât să vorbim de bine administraţia şi oamenii politici de-ai locului sau de la nivel naţional. 

Caricatura zilei

Iohannis, cu așteptările înșelate

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.