Declaraţie de presă

Dumitru Oprea: Democraţia nu va fi înfrântă! Urmează săptămâni cruciale pentru viitorul nostru ca naţiune!

marți, 05 decembrie 2017, 07:00
3 MIN
 Dumitru Oprea: Democraţia nu va fi înfrântă! Urmează săptămâni cruciale pentru viitorul nostru ca naţiune!

Într-o declaraţie, adresată în plenul Camerei Deputaţilor, parlamentarul ieşean Dumitru Oprea atrage atenţia asupra faptului că lupta care se dă în aceste zile în Parlament pe legile justiţiei are ramificaţii mult mai profunde şi va determina viitorul României pentru mulţi ani de-acum înainte.

În fapt, dorinţa coaliţiei de la putere este aceea de a transforma, în mod esenţial, principiile de funcţionare ale statului şi deraierea ţării noastre de la principiile statului de drept. „Ziua Naţională ne-a găsit, în 2017, într-o situaţie de neimaginat cu un an în urmă! Trăim într-un tablou în care mai-marii zilei au constituit o cleptocraţie gata să sacrifice 27 de ani de evoluţie economică şi socială doar pentru a-şi salva propria piele de problemele penale. Asistăm uluiţi cum cleptocraţii din vârful PSD-ALDE atacă multinaţionalele, transformă proprietarii de afaceri în duşmani ai poporului, se războiesc cu sindicatele, vechii lor aliaţi de nădejde, inventează duşmani imaginari împotriva cărora construiesc o propagandă pestilenţială. Aceeaşi cleptocraţie rupe toate punţile de dialog cu partenerul nostru strategic, Statele Unite ale Americii, şi arată spre Bruxelles ca spre un inamic, nu un sfătuitor şi un prieten“, a declarat prof. univ. dr. Dumitru Oprea, deputat PNL.

Parlamentarul ieșean constată că „câțiva politruci au preluat frâiele executive şi legislative ale statului român“, cu scopul de a pune mâna pe toată puterea, inclusiv să subordoneze politic procuratura şi instanţele de judecată.  „Putere absolută şi propagandă deşănţată! Sunt cele două arme pe care PSD-ALDE ar dori să le folosească împotriva propriului popor!“ 

Dumitru Oprea aminteşte că integrarea României în Uniunea Europeană, precum şi aderarea ca membru cu drepturi depline la NATO au fost posibile doar printr-un consens politic al tuturor forţelor care au guvernat ţara în istoria recentă. „Consensul a fost deplin între partide atunci când a vizat strategia de politica externă: pro Europa și pro America“. 

"Țara noastră, care se pregătește să își serbeze, în 2018, Centenarul, iar în 2019 să preia președinția Consiliului Uniunii Europene, a dat dovadă că poate fi un actor corect pentru piața unică și că are determinarea de a institui și păstra valorile statului de drept, ale democrației liberale“, aminteşte Dumitru Oprea.

Există pericolul izolării României în plan extern doar din dorinţa  unui grup restrâns de cleptocraţi, aflaţi la conducerile PSD şi ALDE, de a-şi vedea albite cazierele şi rămase fără obiect procesele penale.

„Lupta nu este nici pierdută, dar nici uşor de câştigat! Urmează zile, săptămâni şi luni cruciale pentru viitorul nostru ca naţiune, iar Partidul Naţional Liberal şi-a asumat şi a demonstrat că îmbrăţişează valorile democraţiei liberale, ale pieţei libere, că susţine independenţa justiţiei, a presei şi pune libertatea de conştiinţă şi exprimare deasupra oricărei îndoieli“, încheie deputatul PNL Dumitru Oprea.

Comentarii