Elev al unui liceu din Iași depistat cu COVID-19! A fost două zile la pregătire

marți, 09 iunie 2020, 08:25
2 MIN
 Elev al unui liceu din Iași depistat cu COVID-19! A fost două zile la pregătire

Un elev de la Liceul cu Program Sportiv din Iași a fost infectat cu coronavirus. El a fost două zile la pregătire.

Inițial, bunica lui a fost descoperită cu noul virus atunci când a mers la spital să se opereze. Toți membrii familiei au fost ulterior testați și toate rezultatele au fost pozitive.

„Este vorba despre un elev de clasa a VIII-a. Acesta a fost identificat de vineri. El a fost la școală miercuri și joi. După cum știți, prima dată a fost diagnosticată bunica pozitiv, apoi părinții elevului și elevul, care au intrat în contact cu bunica. Elevul nu prezenta simptome în cele două zile în care a fost la școală. Noi am luat toate măsurile care se impun, am anunțat DSP-ul, iar elevii care au intrat în contact cu elevul desoperit pozitiv sunt acasă”, a subliniat prof. Ilie Gheorghică, directorul Liceului cu Program Sportiv Iași.

"Pe data de 6 iunie 2020 a fost confirmat cu noul coronavirus un elev de clasa a VIII-a de la un liceu din Municipiul Iaşi. Testarea a fost efectuată conform metodologiei, având în vedere că adolescentul a fost contact direct cu caz confirmat. Acesta a fost internat pe data de 7 iunie, este asimptomatic şi starea de sănătate este bună. Ancheta epidemiologică a stabilit până în momentul de faţă că elevul a fost prezent de două ori la sesiunile de pregătire pentru Evaluarea Naţională 2020 şi că au fost respectate toate măsurile de protecţie impuse pentru desfăşurarea acestor activităţi: distanţa dintre elevi, purtarea măştilor atât în timpul orelor cât şi în pauze, dezinfectarea mâinilor, aerisirea sălilor de curs în pauze şi dezinfecţia suprafeţelor cu substanţe biocide. Mai precizăm că la începutul acestei săptămâni, în unitatea de învăţământ au fost efectuate operaţiuni de igienizare și că acestea vor fi efectuate și în perioada următoare în vederea pregătirii sălilor de curs pentru examenele naționale. Ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare", a declarat Marius Voicescu, purtător de cuvânt al DSP.

Comentarii