Emoţii maxime pentru mii de candidaţi mâine: admiterea la UMF, în 85 de săli de la 4 universităţi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Emoţii maxime pentru mii de candidaţi mâine: admiterea la UMF, în 85 de săli de la 4 universităţi

GALERIE
UMF_Iasi_examen
  • UMF_Iasi_examen
- +

După finalizarea perioadei înscrierilor, Universitatea de Medicină „Grigore T. Popa“ din Iaşi (UMF) se pregăteşte pentru examenul de admitere, organizat fizic, faţă în faţă, mâine.

Deşi suntem într-o pantă descendentă, pentru moment, a pandemiei, reprezentanţii universităţii nu au făcut rabat de la respectarea normelor de siguranţă, iar efortul organizatoric este unul major. Cei 2.226 de candidaţi vor fi supravegheaţi şi coordonaţi de 600 cadre didactice şi personal auxiliar, examenul fiind susţinut în 85 de săli de concurs.

Candidaţii se pot prezenta începând cu ora 8.00 la sala de concurs unde au fost repartizaţi. Ocuparea locurilor în săli se desfăşoară în intervalul orar 8.00 - 9.30. La ora 10.00 începe testul grilă. Durata de desfăşurare a probei scrise este de 3 ore (între 10:00 - 13:00), într-o singură zi.

„Şi în acest an, organizarea concursului de admitere a impus mobilizare, implicare şi responsabilitate, cu o grijă deosebită în respectarea tuturor cerinţelor sanitare impuse de pandemie. Pentru cei 2.226 de candidaţi am pus la dispoziţie 86 de săli şi amfiteatre, atât în corpurile de clădire ale UMF Iaşi, cât şi în locaţii ale altor universităţi ieşene. Aproximativ 600 de cadre didactice şi auxiliare vor fi implicate în procesul de admitere, se vor distribui măşti, vor fi recipiente cu dezinfectant în săli şi la intrarea în clădiri şi se va măsura temperatura candidaţilor la intrare. Este un efort considerabil, dar am dovedit încă o dată că putem faţă cu brio tuturor provocărilor“, a declarat prof.dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iaşi.

Conform reprezentanţilor UMF, distribuţia candidaţilor se va face în 55 de săli ale instituţiei de învăţământ superior medical, 15 săli de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“, şi câte 10 de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ şi Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad“. La intrarea în sală, candidaţii prezintă actul de identitate, legitimaţia de concurs şi declaraţia pe proprie răspundere privind starea sănătăţii.

„Intrarea în sala de concurs se va face în mod organizat, păstrând distanţă de 1,5 m. vor purta mască şi vor utiliza antisepticul de mâini, puse la dispoziţie de către Universitate. În sala de examen se intră doar cu o sticlă de apă, dar fără etichetă. Telefoanele mobile, genţile si tot ce au asupra lor, în afara sticlei cu apă, vor fi lăsate într-un loc indicat de şeful de sală“, au transmis reprezentanţii UMF Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

După Congresul PNL

Alexandru LĂZESCU

După Congresul PNL

În acest moment pare mai probabilă o formulă de guvern minoritar PNL - UDMR decât una în care să se refacă vechea coaliţie cu USRPlus.

Filmuletul zilei

opinii

Delta lui Bogdan Bârleanu

Nichita DANILOV

Delta lui Bogdan Bârleanu

Pe artist îl obsedează nu atât peisajul în sine, cât relaţia dintre elementele primordiale, apă, pământ şi cer, mirajul pe care îl poţi vedea răsfrângându-se în fiecare bob de rouă sau în fiecare respiraţie a stufului şi a ierbii ce se ridică în văzduh. Adevăratul mister al începutului de lume îl putem regăsi aici. Peste împărăţia apelor, simţi plutind şi azi cuvântul şi sufletul lui Dumnezeu.

Taberele mele

Michael ASTNER

Taberele mele

Prima mea tabără? La Cisnădie!? În vacanţa de iarnă!? Nu ştiu cum am ajuns eu să merg în tabăra aia, de ce, în plus la doi paşi, la circa 40 km de la Apoldu de Sus?

Etimologicale pescăreşti (V)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (V)

Speculaţiile etimologico-istorice continuă cu o discuţie despre denumirile vaselor moderne.

pulspulspuls

Iaca un partid şi pentru Gigi!

Iaca un partid şi pentru Gigi!

Pentru că tot e uichend şi, aşa cum am mai zis, nu vrem să vă mai amărâm pandemia cu acreala din politica actuală, am zis că, iată, să vă mai prezentăm şi fate ancorate în sinergia trecutului. 

Caricatura zilei

Victorie Cîțu

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.