EXCLUSIV: Excluderi, suspendări, apoi scandal cu anulări ale pedepselor în USR Iași

joi, 28 noiembrie 2019, 22:10
2 MIN
 EXCLUSIV: Excluderi, suspendări, apoi scandal cu anulări ale pedepselor în USR Iași

Joi seară, filiala Iași a USR a încercat să înlăture din partid patru voci critice la adresa lui Cosette Chichirău. S-au anunțat două excluderi și două suspendări pentru o perioadă de 6 luni, însă pedepsele au fost anulate după o dezbatere cu scandal la nivel național ce a ținut până la miezul nopții.

UPDATE

A fost ceartă mare în USR până târziu în noapte, iar la presiunile membrilor, acuzați că nu au respectat statutul, reprezentanții Biroului Local Iași au anunțat că anulează pedepsele și convoacă audieri pentru săptămâna viitoare.

"Biroul Local Iași anulează și reia analiza deciziilor de excludere și suspendare și programează audieri în următoarea săptămână. Probele și argumentele Biroului Local și ale membrilor care au depus plângeri vor fi prezentate în minuta ședinței. Deciziile finale ale Biroului Local, format din Filip Havârneanu, Ana Raluca Roșu, Felix Fiscutean, Codrin Dănilă, Liviu Rusu, Ionut Anastasiei, Andrei Popescu, Daniel Discă și Eugen Neagu vor fi luate după parcurgerea procesului de audieri", conform mesajului primit de cei din USR.

TEXT INIȚIAL

"Printre excluși se află Mădălina Popescu Petrea, cea care a ieșit acum câteva luni cu o scrisoare deschisă, cu o critică punctuală și argumentată la adresa lui Cosette Chichirău. Celalată persoană exclusă este proaspăt intrata Diana Trenchea, care chiar a crezut în libertatea de exprimare în USR Iași și a spus cu franchețe cum vedea ea lucrurile și cum ar putea fi îndreptate, pe grupurile interne de comunicare", conform unor surse din partid.

"Persoanele suspendate pentru șase luni sunt Adina Popa și Dana Lungu, două voci care și-au exprimat în mai multe rânduri rezervele față de leadershipul lui Cosette Chichirău, pe grupurile interne de comunicare USR Iași și Poiana lui Iocan", conform acelorași surse.

Niciuneia dintre cele patru doamne nu i s-a dat dreptul la apărare, mai spun sursele, iar în decizia trimisă nu s-a invocat articolul din statut încălcat, nu s-au adus probe, nu s-a dat o motivație, nu a fost remisă o copie dupa procesul verbal al ședinței.

"Mai mult, în mod aberant, li se cere ca ele însele să vină să explice motivele excluderii, deși nu li s-a dat nici un drept la apărare: 'Conform statutului, aveți la dispoziție 15 de zile pentru a oferi o explicație cu privire la motivul excluderii și contactarea organelor abilitate, iar lipsa de răspuns la acest e-mail poate fi interpretată ca o aprobare tacită a excluderii'", spun persoane din partid.

Vineri dimineață este programată o ședință de urgență, extraordinară, a Biroului Național al USR pentru a clarifica situația de la Iași.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii