EXCLUSIV: Excluderi, suspendări, apoi scandal cu anulări ale pedepselor în USR Iași
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 15.05.2021

EXCLUSIV: Excluderi, suspendări, apoi scandal cu anulări ale pedepselor în USR Iași

GALERIE
cosette
  • cosette
- +

Joi seară, filiala Iași a USR a încercat să înlăture din partid patru voci critice la adresa lui Cosette Chichirău. S-au anunțat două excluderi și două suspendări pentru o perioadă de 6 luni, însă pedepsele au fost anulate după o dezbatere cu scandal la nivel național ce a ținut până la miezul nopții.

UPDATE

A fost ceartă mare în USR până târziu în noapte, iar la presiunile membrilor, acuzați că nu au respectat statutul, reprezentanții Biroului Local Iași au anunțat că anulează pedepsele și convoacă audieri pentru săptămâna viitoare.

"Biroul Local Iași anulează și reia analiza deciziilor de excludere și suspendare și programează audieri în următoarea săptămână. Probele și argumentele Biroului Local și ale membrilor care au depus plângeri vor fi prezentate în minuta ședinței. Deciziile finale ale Biroului Local, format din Filip Havârneanu, Ana Raluca Roșu, Felix Fiscutean, Codrin Dănilă, Liviu Rusu, Ionut Anastasiei, Andrei Popescu, Daniel Discă și Eugen Neagu vor fi luate după parcurgerea procesului de audieri", conform mesajului primit de cei din USR.

TEXT INIȚIAL

"Printre excluși se află Mădălina Popescu Petrea, cea care a ieșit acum câteva luni cu o scrisoare deschisă, cu o critică punctuală și argumentată la adresa lui Cosette Chichirău. Celalată persoană exclusă este proaspăt intrata Diana Trenchea, care chiar a crezut în libertatea de exprimare în USR Iași și a spus cu franchețe cum vedea ea lucrurile și cum ar putea fi îndreptate, pe grupurile interne de comunicare", conform unor surse din partid.

"Persoanele suspendate pentru șase luni sunt Adina Popa și Dana Lungu, două voci care și-au exprimat în mai multe rânduri rezervele față de leadershipul lui Cosette Chichirău, pe grupurile interne de comunicare USR Iași și Poiana lui Iocan", conform acelorași surse.

Niciuneia dintre cele patru doamne nu i s-a dat dreptul la apărare, mai spun sursele, iar în decizia trimisă nu s-a invocat articolul din statut încălcat, nu s-au adus probe, nu s-a dat o motivație, nu a fost remisă o copie dupa procesul verbal al ședinței.

"Mai mult, în mod aberant, li se cere ca ele însele să vină să explice motivele excluderii, deși nu li s-a dat nici un drept la apărare: 'Conform statutului, aveți la dispoziție 15 de zile pentru a oferi o explicație cu privire la motivul excluderii și contactarea organelor abilitate, iar lipsa de răspuns la acest e-mail poate fi interpretată ca o aprobare tacită a excluderii'", spun persoane din partid.

Vineri dimineață este programată o ședință de urgență, extraordinară, a Biroului Național al USR pentru a clarifica situația de la Iași.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Principiul lui Peter şi sportul

Nicolae GRECU

Principiul lui Peter şi sportul

Cei care nu izbutesc să treacă trec graniţa dintre competenţă şi incompetenţă se consideră insultaţi de către cei care observă aceasta.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

În ultimul foileton al acestei serii sunt analizate două „contribuţii“ recente ale unor autori români, marcate de manipularea de tip protocronist a unor documente de istorie medievală europeană.

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

pr. Constantin STURZU

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

Ziua de mâine, a treia duminică a Paştilor, este consacrată femeilor mironosiţe (purtătoare de miruri la mormântul Domnului). Un bun prilej pentru a vorbi despre condiţia femeii în creştinism.

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Azi doresc să vă provoc la reflecţie, fără să mă implic impunând vreun punct de vedere personal care să mă înregimenteze într-o tabără pro sau contra. E un subiect incitant, argumentele variate ale apărătorilor şi acuzatorilor nefiind deloc futile în a decela un răspuns definitiv.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.